'Teröristler sivilleri kalkan yaptı'

Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Saldırı sırasında teröristlerin sivilleri kalkan olarak kullandığı, olay yerine sevk edilen ambulanslara da roketli saldırıda bulunulduğu bildirildi.

Teröristler sivilleri kalkan yaptı
20 Haziran 2012 Çarşamba 20:32 tarihinde eklendi.

 

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları, köyde evlerin arasından ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalışmışlardır'' denildi. 
     
Yazılı açıklamada, huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla sınır ötesinden gelen bir grup bölücü terör örgütü mensubunun dün Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na sızma teşebbüsünde bulundukları ve çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı hatırlatıldı. 
   
Çıkan çatışmadan sonra devam eden operasyonlarda şimdiye kadar 26 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, 1 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğu duyuruldu. 
     
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
     
''Yeşiltaş Karakolu'na yapılan hain saldırıda bölücü terör örgütü mensupları, köyde evlerin arasından ateş açarak masum vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalıştığı anlaşılmıştır. Ayrıca bölgeye giden sivil ambulanslara terör örgütü mensuplarınca roket ve uzun menzilli silahlarla ateş açıldığı da belirlenmiştir. Yapılan operasyonlar neticesinde etkisiz hale getirilen teröristler ile çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme, ilaç, dürbün ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili operasyonel ve adli çalışmalar devam etmektedir.''