Teröristler vadide sıkıştı

Türk ordusunun, Türkiye içinde ve Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü hava destekli sınır ötesi kara harekâtına dün de tüm hızıyla devam edildi.

Teröristler vadide sıkıştı
24 Ekim 2011 Pazartesi 08:13 tarihinde eklendi.

 

22 taburun katıldığı operasyonda, Çukurca’daki kanlı saldırıyı düzenlediği tahmin edilen PKK militanlarının kaçtığı bölgeler abluka altına alınırken, operasyonlar özellikle Kazan Vadisi’nde yoğunlaştı. Önceki gün 35 PKK teröristin öldürüldüğü açıklanan bölgede meydana gelen çatışmada dün 1 astsubay şehit oldu.
 
Kazan Vadisi dışında Cevizli ve Işıklı’nın da bulunduğu yöredelerdeki teröristlerin tamamının imha edilerek bölgenin temizlenmesi hedefleniyor. Teröristlerin abluka altına alındıkları Çukurca sınırından Irak’ın kuzeyine çıkış yolu bulamadığı için Şemdinli bölgesine doğru geçmeye çalıştığı belirtildi.
 
Helikopterle nakil
F-16 jetleriyle desteklenen ve seçkin birliklerin Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği nokta operasyonu sürerken, daha kapsamlı bir operasyon için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Ankara ziyaret ile İran’dan gelecek desteğin beklendiği kaydedildi.
 
Türk ordusunun uzun yıllardır sürdürdüğü en kapsamlı operasyonu halen bölgede olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları yönetiyor. Operasyona Özel Kuvvetler’e bağlı bordo berelilerin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki komando birlikleri de katılıyor. Bölgedeki askeri birliklerden kalkan Sikorsky tipi nakliye helikopterleri Irak’ın kuzeyine ve yurt içindeki terörist yuvalarına bordo bereli ve komando taşıdı. Sıcak çatışmalarda Cobra tipi taarruz helikopterleri  yardıma gidiyor.

Milliyet