Teröristleri ihbar edenlere büyük ödül

İçişleri Bakanlığına ait "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik"e, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer verildi.

Teröristleri ihbar edenlere büyük ödül
31 Ağustos 2015 Pazartesi 07:37 tarihinde eklendi.
İçişleri Bakanlığına ait "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren  Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında  Yönetmelik"e, Resmi gazete'nin bugünkü sayısında yer verildi.
 
Yönetmeliğe göre, ödül miktarı sağlanacak bilgi, aydınlatılacak suç  veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak Ödül Komisyonu tarafından belirlenip  ilan edilecek. Acak bu miktar 200 bin lirayı geçemeyecek.
 
Suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya  aydınlatılacak suçun toplumda oluşturduğu infial ve etki de dikkate alınarak,  ödülün miktarı, Ödül Komisyonu'nun önerisi ve İçişleri Bakanının onayı ile 20  katına kadar artırılabilecek.
 
Bir kişi, bu yönetmelik kapsamında birden fazla suçun aydınlanmasına  veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olursa, ödül miktarı,  aydınlatılmasına yardımcı olduğu her suç ve fail için ayrı ayrı belirlenebilecek.