Teröristlerin HES'e baskın görüntüleri ortaya çıktı

Tunceli'ye bağlı Artuluk köyünde bulunan Dinar Hidroelektrik Santrali'ne (HES) yönelik terör örgütü MKP’liler tarafından 23 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen baskının görüntüleri ortaya çıktı.

26 Şubat 2013 Salı 18:10 tarihinde eklendi, 1.079 kez okundu.

 

Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve işletmesi özel bir şirkete ait olan Dinar HES şantiyesine 5-6 kişilik oldukları tespit edilen terörist tarafından basılmış ve patlayıcı ile zarar verilmek istenmişti. HES şantiyesine baskın sırasında açık olan güvenlik kamerasının görüntülerine takılan teröristler önce şantiye kapılarını açıyor daha sonra ana kumanda odasına girerek patlayıcı yerleştirmişti. Patlayıcıları yerleştiren teröristler daha sonra patlamayı gerçekleştirdikten sonra şantiyeyi terk etmişti.
 
Öte yandan Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Koyungölü köyü, Karagöl mevkiinde silahlı çatışma sonrasında 25 MKP terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirildiği ve burada ele geçirilen doküman ve silahların görüntüsüne ulaşıldı.
 
Jandarma tarafından ele geçirilen doküman ve silahların Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde teröristler tarafından hangi eylemlerde kullandığı ortaya çıkarıldı. Burada teslim olan 25 MKP’linin 12 Ekim 2012 tarihinde Ovacık ilçesinde ajanlıkla suçladıkları Ali Haydar Kaya isimli vatandaşın öldürülmesi 28 Eylül 2012 tarihinde Tunceli Ovacık karayolunun kesilerek Polat Gıda isimli firmaya ait aracın yakılarak silahla taranması olaylarında jandarma kriminal laboratuvarınca yapılan inceleme neticesinde ortaya çıktığı anlaşıldı.
 
Halen Malatya E tipi Cezaevi'nde tutuklulukları devam eden MKP mensuplarının davalarının 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütüldüğü öğrenildi. 
 
Teröristler tarafından öldürülen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un MKP terör örgütü tarafından öldürülmüş olabileceği şüphesi ile başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

CİHAN