"Terörü bitirmek vazifemiz"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terörün sona erdirilmesi terör örgütü mensuplarının silah bırakması, akan kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi için elimizden gelen ne varsa onu yapmak bizim vazifemiz" dedi.

Terörü bitirmek vazifemiz
01 Mart 2013 Cuma 22:24 tarihinde eklendi, 1.010 kez okundu.

 

Siyaset Akademisinin açılış dersini vermek üzere Kırıkkale'ye giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ parti binasında, terörün bitirilmesi için başlatılan süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 30 yılı aşkın terörle mücadele ettiğini belirten Bozdağ, "Türkiye 30 yılı aşkındır terörle mücadele ediyor. Terörün sona erdirilmesi terör örgütü mensuplarının silah bırakması, akan kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi için elimizden gelen ne varsa onu yapmak bizim vazifemiz. Milletimizin partimize hem de bütün partilere talimatıdır. Terörü bitirin talimatını bize milletimiz verdi. Kırıkkale'de zannedersem vatandaşlarımız aynı şeyleri söylüyorlar. 'Terörü bitirin ama nasıl bitiriyorsanız bitirin' terörün bitmesini milletimizin her bir ferdi arzu ediyor" dedi.
 
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIRIZ
 
Bozdağ açıklamalarının devamında, "Biz siyasetçilerde milletimizin bu arzusunu yerine getirmekte arzuluyuz.

Millet bize bu vazifeyi verdi. Bu çözüm süreci inşallah neticeye erdiğinde eğer terörü bitirecek bir sonuç, terörün silah bırakmasını sağlayacak bir netice ortaya korsak hem biz milletimizden aldığımız talimatı yerine getirmiş oluruz hem de ülkemizi daha da güçlendirmiş oluruz. Birliğimizi berberliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu daha ileriye taşımış oluruz. Şuanda milletimizin çözüm sürecinin arkasına koyduğu destek gayet olumlu. Bu destek milletimizin çözümü ne kadar arzu ettiğinin bir başka göstergesidir" diye konuştu.
 
SİYASETE ÖNEMLİ KATKILARI OLACAKTIR
 
Siyaset Akademisi hakkında da konuşan Bozdağ, "Kırıkkale il teşkilat başkanlığı tarafından teşkil edilen siyaset akademisinin açılışını yapmak üzere buradayız.

İnşallah siyaset akademisi Kırıkkale ve Türkiye siyasetine önemli katkılar ortaya koyacaktır. Çünkü teşkilat bir okul olduğu gibi bu akademilerde bu okulun ayrı bir fakültesi gibidir. Tecrübe, bilgi paylaşımı ve pek çok güzelliğin bir arada olduğu gibi, insanımızla buluşmaktadır. Ben umuyorum ki Kırıkkale'mizde bu dönemki siyaset akademisine devam edecek insanlarımız bundan memnun kalacaklardır. İnşallah öğrencilerimiz hem Kırıkkale hem de ülkemize oldukça faydalı hizmetler yaparlar" dedi.

DHA