Terry yine kaptan!

İngiltere milli takımı teknik direktörü Fabio Capello, kaptanlık görevini yeniden John Terry'e vermeye hazırlanıyor.

Terry yine kaptan!
15 Mart 2011 Salı 19:26 tarihinde eklendi, 1.423 kez okundu.

 

John Terry, Chelsea'den takım arkadaşı Wayne Bridge'in eski sevgilisi ile gizli bir aşk yaşadığı ortaya çıkınca, İngiltere milli takımının kaptanlığını kaybetmişti. Dünya Kupası'nda kaptanlık pazu bandını Rio Ferdinand taşımıştı. Geçen ay Danimarka ile oynanan özel maçta, hem Ferdinand hem de 2. kaptan Gerrard'ın yokluğunda, sahaya kaptan olarak Lampard çıktı.  Lampard'ın oyundan alınması ile kaptanlık görevi Gareth Barry'e düştü;  Barry de oyundan çıkınca, geçtiğimiz günlerde,  antrenman sahasında bir öğrenciyi havalı tüfekle vuran Ashley Cole maçı kaptan olarak tamamladı.
 
 
Karşılaşma sırasında oyuncuların birbirine "şimdi kaptan kim olacak" diye sorduğunu hatırlatan Capello, eski görevini John Terry'e iade etmeye hazırlanıyor. Terry'nin 1 yıldır cezalı olduğunu hatırlatan İtalyan teknik adam; "Danimarka'da yaşananlar üzücüydü.  Takımda kaptanlık krizi yaşanmasını istemiyorum. Sanırım Terry de artık dersini aldı" diye konuştu. Capello, Rio Ferdinand'ın da aldığı karara saygı duyacağı konusunda emin konuştu.
 Bu açıklama sonrası,  Terry'nin 26 mart'ta Galler ile oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme grubu maçına, yeniden kaptan olarak çıkması bekleniyor. Capello,  Arsenalli Jack Wilshere'ı da son dönemde izlediği en heyecan verici genç yetenek olarak nitelendirdi. Deneyimli teknik adam, genç oyuncunun bir gün İngiliz milli takımının kaptanlığına kadar yükseleceği öngörüsünde bulundu.
 
NTVSpor