Terry'den Çakır'a övgüler

"Chelsea'nin İngiliz savunma oyuncusu Jonh Terry, EURO2012'de görev yapacak olan Cünyet Çakır'a övgüler yağdırdı.

Terryden Çakıra övgüler
05 Mayıs 2012 Cumartesi 15:39 tarihinde eklendi, 1.509 kez okundu.

 

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin en kritik mücadelesi olarak gösterilen Nou Camp'taki Barcelona-Chelsea rövanşını yöneten hakemimiz Cüneyt Çakır'a, İngiliz ekibinin kaptanı John Terry'den övgü dolu sözler geldi.
 
Fanatik Gazetesi'nin Londra muhabiri Edip Adanır'ın sorularını yanıtlayan Terry, evlerindeki 1-0'lık avantajın ardından deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları mücadelede kendisini oyundan atan Çakır'ı, yönetiminden dolayı tebrik etti. İşte İngiltere Milli Takımı'nın da değişmez isimlerinden tecrübeli savunmacının açıklamaları...
 
'Korkusuzca maçı yönetti'
 
"Kimse bizim Barcelona'yı eleyeceğimizi düşünmüyordu. Oysa ki ilk maçta elde ettiğimiz 1-0'lık avantajı iyi kullanacağımızı biliyorduk. Barcelona'daki karşılaşmada tansiyonun yüksek olacağını biliyorduk. Açıkçası hakemin bizim tanımadığımız bir isim olması biraz bizi tedirgin etti. Ancak karşımızda hem rakipten hem de seyirciden etkilenmeyen bir hakem bulduk. Her kararını korkmadan verdi ve çaldı."
 
'Kırmızı kartında haklıydı'
 
"Cüneyt Çakır'ın beni oyundan atması doğru bir karardı. Zaten karşılaşma sonrasında da bunu söylemiştim. Maç sırasında bazen sinirlerinize ya da hareketlerinize hakim olamıyorsunuz. Sanchez'e o anki pozisyon sırasında kendime hakim olamadan diz attım. Aslında kimsenin göreceğini sanmamıştım ama yan hakem bunu fark etti ve Çakır da beni oyundan attı. Bunda kesinlikle haklıydı."
 
'90+1'de ne koştu ama...'
 
"Cüneyt Çakır maç boyunca çaldığı düdüklerin hepsinde doğru kararlar verdi. Gerçekten müthiş bir enerjiyle sahadaydı. Beni en çok şaşırtan, bizim beraberlik golümüzü atan Fernando Torres'in pozisyonuydu. Top bizim sahamızdayken bir anda karşı tarafa geçti. Torres topu alırken arkasında Barcelonalı oyuncular ve sadece Çakır vardı. Açıkçası ben Çakır gibi 90+1'de o deparı atamazdım. İnanılmaz bir koşu yaptı."
 
'Hakemlerden yana dertliyiz'
 
"İngiltere Premier Ligi'nde özellikle bu sezon hakemlerden yana oldukça dertliyiz. Birçok maçta hakemlerin verdikleri kararlar, herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Cüneyt Çakır'ın kendi liginde nasıl maç yönettiğini bilmiyorum ama kalecimiz Petr Cech'in de dediği gibi Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında düdük çalan bir kişi olarak, oldukça başarılı. Keşke Premier Lig'de de onun gibi hakemler olsa."
 
"Bu sezon İngiltere Ligi'nde istediğimiz sonuçları alamadık ve şampiyonluktan uzaklaştık. Ancak Şampiyonlar Ligi ve FA Cup'ı kazanma şansımız bulunuyor. Bu hafta sonu (bugün oynanacak) Liverpool'u, ardından da Devler Ligi'nde de Bayern Münih'i mağlup edebiliriz."
 
Fanatik