Tesbih malzemeleri

Tesbih yapımında yaygın olarak kullanılan malzemeler genellikle ağaçlardır.

Tesbih malzemeleri
21 Ocak 2017 Cumartesi 17:55 tarihinde eklendi, 1.338 kez okundu.

Tesbih yapımında yaygın olarak kullanılan malzemeler genellikle ağaçlardır. Dünyanın çeşitli yerlerinde büyüyen yetişen bu ağaçlar kimi zaman nadir olarak bulunan kimi zamanda çok yaygın bulunan ağaçlar olabilir.

Fosilli kehribarile edilen malzemelerle yapılan tesbihler özel ilgi taşıyor. Bun ağaçlar canlı olduğu için tesbih yapımında ve kullanımında insanlar arasında ayrı bir yeri vardır.Bu maddelerin yapımları özellikle tespihler için fazla uğraş gerektirmez.Bu tesbihlerin bazı özellikleri hem Sağlıklı olduğu için en güzel göründüğü için hem de kokuları içindir. Bu yüzden ağaç tesbihler hiçbir zaman ilgi kaybetmez.

Kimi ağaçların kokusu kimi ağaçların dokusu ile çeşitli şifa vermektedir. Bu özellikleri taşıyan toz kehribar Günümüzde çok yaygın kullanılmaktadır. Bu tesbihler yapılırken hiçbir özelliğini kaybetmez ve tüm özelliklerini tesbihte yansıtırlar.Bunun yanı sıra tesbih yapımındaki malzemeleri doğal sağlıklı ve bitkisel elde edilmesiyle hemde canlının devam ettiği için böyle bir inanca sahip olan insanlara tespih iyi hissettirdiğini inanılır. Hangi ağaçlardan yapılır ;

Narçıl Tesbih

Gül Ağacı Tesbih

Bocote Tesbih

Ceviz Tesbih

Demirhindi Tesbih

Elma Ağacı Tesbih

Azobe Tesbih

Kan Ağacı Tesbih

Zeytin Ağacı Tesbih

Yılan Ağacı Tesbih

Maun Tesbih

Abanoz Tesbih

Öd Ağacı Tesbih

Palmiye Tesbih

Sandal Ağacı Tesbih

Kuka Tesbih

Kiraz Ağacı Tesbih

 Genellikle bu taşlardan isim yazılı tesbih yapıldığı görülmüştür bazıları sağlıklı bazıları ise kokusu için alınmıştır insanlar tarafından bu tespih çok fazla önem taşıyor.Bu tespihlerin kullanılan ağaçlar da bazı ağaçlarda ise takı malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Özellikle kuka ağacı meyvelerinden gelen sağlığı çok fazla insana kendini kanıtlamıştır.