TESK ve İETT arasında protokol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan ticari taşıt sürücülerinin eğitimlerine yönelik mesleki yeterlilik standardına İETT de dahil edildi.

TESK ve İETT arasında protokol
19 Şubat 2012 Pazar 16:40 tarihinde eklendi.

TESK'ten yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Bendevi Palandöken'in ev sahipliğinde TESK'te gerçekleşen imza törenine, MYK Başkanı Bayram Akbaş, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı katıldı. 
    
TESK ve İETT arasında imzalanan protokolle, minibüs şoförleri, okul servis aracı şoförleri, kamu personeli servis aracı şoförleri ve otobüs şoförleri için mesleklerinde meslek standardı hazırlanması ve bu standartların Ulusal Meslek Standardı olarak Resmi Gazetede yayınlanması süreci hayata geçmiş oldu. 
     
-''Önüne gelen şoför olamayacak''- 
     
Protokol imza töreninde konuşan Palandöken, standart hazırlandığı zaman mesleği icra edenlerin neyi nasıl yapacaklarını önceden bileceklerini ifade ederek, ''Artık şoförlük mesleği işsizlerin mesleği olmayacak. Önüne gelen ticari araç sürücüsü olmayacak. Şoförlüğün de bir standardı olacak. Yani şoförlük mesleksizlerin mesleği olmayacak'' değerlendirmesinde bulundu. 
    
İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinin önemli bir kısmının İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Umum Müdürlüğü (İETT) otobüsleri ile gerçekleştirildiğini belirten İETT Genel Müdürü Baraçlı ise toplam 5 bin otobüsle 580 hatta hizmet verdiklerini kaydetti.