TESK'ten sigorta poliçelerine tepki

Karayolu Zorunlu Trafik Sigortası'nda yaşanan değişiklik sonrası taksici ve minibüsçü esnafına 12 bin liraya varan sigorta poliçelerinin kesildiği öne sürüldü.

31 Aralık 2012 Pazartesi 20:16 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sigorta şirketleri taban fiyatların 10 katından fazla prim talep edebiliyor. Sigortacılık Kanununa göre sigorta şirketleri zorunlu olan sigortalarda poliçe düzenlemek mecburiyetindeler. Ancak, bazı sigorta şirketleri, zarar ettiklerini ileri sürerek zorunlu trafik sigortası poliçesi düzenlemekten imtina ediyorlar. Bunun için de hem yüksek fiyat talep ediyorlar hem de acentelerin komisyonunu kaldırıyorlar.” dedi. 
 
Zorunlu olan sigortalarda aşırı yüksek fiyat uygulamak suretiyle poliçe düzenlemekten imtina edenler için 10 bin TL’den 50 bin TL’ye kadar adli para cezası uygulaması bulunduğunu vurgulayan Palandöken, “Zorunlu trafik sigortası, taban fiyatın en fazla 2,5 katı kadar artırılabilir. Bunun için de haklı bir gerekçe olmalıdır. Gerekçesi olmadan taban fiyatı aşırı artıranlar hakkında adli para cezası kesilebilir. Tüm şirket yetkilileri bu gerçeği göz önüne alarak poliçe düzenlemelidir. En önemlisi bu tür şirketler mutlaka sürekli denetlenmeli." ifadelerini kullandı.

CİHAN