Test sürüşü dolandırıcıları tutuklandı

İzmir'de, satılması için oto galerilerine bırakılan traktörler için belli bir miktar kapora yatırıp, ardından da test sürüşü yapacaklarını söylerek alıp ortadan kaybolan, ardında araçları sahte belgelerle üçüncü kişilere satan D.Ç. ile Ö.İ., yakalandı. İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Test sürüşü dolandırıcıları tutuklandı
17 Temmuz 2013 Çarşamba 19:34 tarihinde eklendi.
 
Ankara'da savcılığa başvuran Ö.Y., galeriye bıraktığı traktörünü satın almak istediklerini söyleyen iki kişinin, test sürüşü yapacakları bahanesiyle aldıktan sonra bir daha geri getirmediklerini söyledi. Bunun üzerine traktör için tüm Türkiye çapında araştırma başlatıldı.

Traktörün İzmir'in Bornova ilçesindeki bir galeride olduğunun belirlenmesiyle de polis harekete geçti.
 
Galeriye giden polis, traktörün belgelerinde tahrifat yapıldığını saptadı. Ayrıca traktörün sahibi olarak görünen D.Ç. ile Ö.İ. de gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk önce, danışıklı olarak hareket ettikleri, suç ortaklığı yaptıkları öne sürülen galerilere bırakılan traktörleri satın alacak müşteri gibi davrandıkları belirlendi.

İkinci adımda ise sahiplerinin hesabına kapora adı altında para yatırdıktan sonra, test sürüşü yapmak bahanesiyle aldıkları traktörleri geri getirmeyip, sahte belgelerle üçüncü kişilere sattıkları tespit edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DHA