TetraPak'ın varisi gözaltında

Dünyanın önde gelen sıvı gıda işleme ve paketleme üreticisi TetraPak'ın varisi Hans Kristian Rausing, uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alındığı saatlerde, Londra'daki evinde arama yapan polis, eşinin cesediyle karşılaştı.

TetraPakın varisi gözaltında
11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:03 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.

 

İngiltere, dünyanın önde gelen sıvı gıda işleme ve paketleme üreticisi TetraPak'ın varisi Hans Kristian Rausing ve 48 yaşındaki eşi Eva Rausing'in yaşadığı trajediyle sarsıldı.
 
İngiliz polisi, Forbes dergisinin 2010 yılında dünyanın en zengin 64'üncü kişisi ilan ettiği Hans Kristian Rausing'i uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla geçtiğimiz pazartesi gözaltına aldı. 49 yaşındaki Rausing, gözaltına alındıktan sonra polis Londra'nın lüks semti Chelsea'deki evinde arama yapmak istedi. 70 milyon sterlin değerindeki eve giden polis, Rausing'in 48 yaşındaki eşi Eva Rausing'in cansız bedeniyle karşılaştı.
 
VARİS GÖZALTINDA 
Otopsi için cesedi adli tıpa kaldırılan Eva Rausing'in ölüm nedeni araştırılıyor. İngiliz polisi, 48 yaşındaki Eva Rausing'in aşırı doz sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği olasılığı üzerinde duruyor. Polis, Rausing çiftinin evinde çalışan üç kişiyi, ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Ayrıca Hans Kristian Rausing'in eşinin ölümüne sebebiyet verme şüphesiyle gözaltında tutulduğu belirtildi.
 
ABD ELÇİLİĞİNDE UYUŞTURUCU 
Rausing çifti daha önce de uyuşturucuyla ilgili sorunlar yaşamıştı. Eva Rausing 2008’de Londra’daki ABD Büyükelçiliği’nde verilen bir davette, içeriye eroin ve kokain sokmaya çalışırken yakalanmıştı.
 
Amerikan içeçek üreticisi Pepsi'nin üst düzey yöneticilerinden birinin kızı olan Eva Rausing, TetraPak'ın varisi kocası Hans Kristian Rausing'le 25 yıl önce ABD'de bir uyuşturucu kliniğinde tanışmıştı.
 
ŞİRKET YÖNETİMİNDE YER ALMADI 
Hans Kristian Rausing ise, şimdiye kadar 10 milyar dolar değerindeki TetraPak'ın yönetiminde yer almadı. Oğul Rausing zamanının büyük bir kısmını seyahat ederek ve Hindistan'da geçirdi. Rausing'in Hindistan'daki ziyaretlerinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia ediliyor.

NTV