Tevfik’in kalbini aldı

Tevfik Yılmaz’ın bağışlanan yüzü Turan Çolak’a verilirken kalbi de Ayşegül Özge Uyar’da atıyor. Uyar’ın ablası “Tevfik için ağladım. Kızım için mutluyum. Hüzünle sevinci bir arada yaşıyoruz” dedi.

Tevfikin kalbini aldı
17 Mayıs 2012 Perşembe 12:22 tarihinde eklendi, 2.365 kez okundu.

 

Tevfik Yılmaz’ın (19) bağışlanan yüzü, Türkiye’nin 4’üncü yüz naklinin gerçekleşmesini sağlarken, kalbi de Ankara Kalp Merkezi’nde Ayşegül Özge Uyar’a (25) nakledilmişti.

Ayşegül’ün ablası Demet Uyar, kardeşimin durumunun iyi olduğunu belirterek “Kardeşim uyandı. Çok mutluyuz. Kardeşim 8 yıldır kalp yetmezliği çekiyordu” dedi.  Abla Demet Uyar kardeşinin mutluluğunun yanında Tevfik’in ailesinin üzüntüsünü de yaşadıklarını ifade ederek, “Dün gece Tevfik için de ağladım. İmkan olursa onlarla da tanışmak isteriz” diye konuştu. Ayşegül’ün annesi Sare Uyar ise hüzünle sevinci bir arada yaşadığını belirterek, “Anne olanlar beni anlar büyük bir mutluluk” dedi.
 
Ayşegül Özge Uyar yaklaşık 3 aydır acil organ listesinde bekliyordu. Kalp fonksiyonlarının yüzde 75’i kaybolmuştu. Tevfik Yılmaz’ın organlarının bağışlanmasıyla önceki gün gece saat 03.00’te ameliyata alınan Uyar, 4 saatlik çaba sonunda yeni kalbine kavuştu.