Teyzesini tilki sanıp öldürdü

Muğla'nın Milas ilçesinde H.A isimli vatandaş, kümesin kapısını kapatmak isteyen teyzesini tilki sanarak ateş etti.

Teyzesini tilki sanıp öldürdü
04 Ocak 2013 Cuma 19:48 tarihinde eklendi.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, gece tuvalet ihtiyacını gidermek için uyanan ve bahçede bulunan kümesteki hareketliliği fark edince, tilki girdiğini düşünüp pompalı tüfekle ateş açan 49 yaşındaki H.A., teyzesi 60 yaşındaki Zülfe Akkaya'yı vurup, öldürdü.

Olay, Milas İlçesi Selimiye Beldesi Çukurköy'de bugün saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Aynı bahçe içindeki teyzesi Zülfe Akkaya ile farklı evlerde yaşayan evli H.A., gece tuvalet ihtiyacını gidermek için uyandı.

Bahçedeki tuvalete giden H.A., kümeste hareketlilik olduğunu görünce, içerde tilki olduğunu düşündü ve evdeki pompalı tüfeği alıp kümese doğru iki el ateş etti. Daha sonra kümesin yanına gelen H.A., teyzesini kanlar içinde görünce şaşkına döndü. Olayın şokunu üzerinden atan H.A., sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, kümesin kapısının açık olup olmadığı kontrol etmek istediği belirtilen talihsiz kadının can verdiğini belirledi.

Jandarma ekipleri, H.A.'yı gözaltına aldı. Savcının incelemesinin ardından Zülfe Akkaya'nın cesedi otopsi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


DHA