Teyzesinin evini soydu!

Olay Ümraniye Topağacı Mahallesi Ezber Caddesi Nuray Sokak'taki binada önceki gün yaşandı.

Teyzesinin evini soydu!
13 Nisan 2013 Cumartesi 09:57 tarihinde eklendi.

Ev hanımı Rahime İkbal (51)'in Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan yeğeni Volkan Y. (22), teyzesinin evine geldi. 

 
Genç, bir süre teyzesi ile görüştükten sonra da evden ayrıldı. Rahime İkbal de daha sonra alışveriş yapmak için dışarı çıktı. 
 
Alışverişin ardından evine dönen kadın, kızının odasından bazı sesleri duydu. Kapıyı açmak isteyen İkbal, kar maskeli eli bıçaklı bir saldırganla karşı karşıya kaldı. 
 
İkbal'in çığlık atması üzerine şüpheli hızla evden çıkarak kayıplara karıştı. Ümraniye Atakent Polis Merkezi'nde giden Rahime İkbal durumu polise bildirdi. Şüpheliyi yakalamak üzere çalışma başlatan Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İkbal'in yeğeni Volkan Y.'ye ulaştı. Volkan Y. ifadesinde arkadaşı Erdem Ş.'nin maske ile eve girdiğini kendisinin ise gözcülük yaptığını söylediği öğrenildi. 
 
Polis kısa süre sonra da Erdem Ş.(18) saklandığı yerde sentetik madde kullanırken yakalandı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Volkan Y. ve Erdem Ş. nitelikli yağma suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. İki arkadaşın evden aldıkları cep telefonunu 40 liraya sattıkları öğrenildi. Olay sırasında çok korktuğunu ifade eden Rahime İkbal, "Dehşet dolu bir andı. Bunu yapanların arasında yeğenim olduğunda şok oldum. Kendisine zaten sık sık yardımcı oluyordum" diye konuştu.

DHA