Tezgahta 5, teknede 2.5 lira

Batı Karadeniz'de 1 haftadır etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle tezgahlarda 5 liraya kadar çıkan hamsinin kilogramı, balıkçı teknelerinde yarı fiyatına satılıyor.

Tezgahta 5, teknede 2.5 lira
10 Aralık 2012 Pazartesi 17:26 tarihinde eklendi.

 

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 1 haftadır etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılmakta zorlandığını anlattı. 
Bu durumun tezgahlardaki balık fiyatlarına yansıdığına dikkati çeken Karakaş, hamsinin 5 liraya kadar yükseldiğini söyledi. Bu fiyatın çok fazla yüksek olmadığını dile getiren Karakaş, ''Düşmesi için hava şartlarının düzelmesi gerekiyor. Bunun için de biraz beklemek gerekiyor'' dedi. 
 
Karakaş, balıkçı teknelerinde hamsinin kasasının 30 lira olduğuna işaret ederek, ''Bir kasada yaklaşık 12-13 kilogram var. Buradan bakılırsa haliyle kilosu 2,5 liraya geliyor. Bu nedenle tezgahta 5 liraya satılan hamsi, balıkçı teknelerinden yarı fiyatına alınabiliyor'' ifadelerini kullandı. 
 
Sezonunda yenen balığın daha lezzetli olduğunu belirten Karakaş, 2-3 aylık sezonda bol hamsi yenilmesi gerektiğini bildirdi.