Tezkere genel kurula geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, sınır güvenliği ile alakalı hazırlanan Başbakanlık tezkeresinin yarın Meclis gündemine geleceğini söyledi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 21:52 tarihinde eklendi.

TBMM Genel Kurulu bugün Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Yeni yasama yılının ikinci gününde bazı milletvekilleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplandırması için sözlü soru önergelerini sundu.

Bakan Yıldız soruları cevaplandırdıktan sonra birleşimi kapatan Bahçekapılı, yarın görüşülmesi beklenen tezkere ile alakalı şunları söyledi: “Suriye'deki durumun oluşturduğu tehdit ve riskler çerçevesinde hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve gerekli düzenlemelerin hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 04.10.2012 tarihli ve 1025 sayılı kararıyla hükümete verilen izin süresinin, Anayasa'nın 92. maddesi uyarınca 04.10.2013 tarihinden itibaren bir yıl süreyle uzatılmasına dair Başbakanlık tezkeresi ve kanun tasarı ve teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 3 Ekim 2013 Perşembe günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum.”


CİHAN