TFF eski başkanından dava!

Mehmet Ali Aydınlar, 2009'da Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olan ancak kaybeden Funda Sibel Pala'nın, bir konuşmasında kendisini küçük düşürerek, saygınlığını ve itibarını zedelediği gerekçesiyle geçtiğimiz hafta 10 bin lira manevi tazminat davası açtı.

TFF eski başkanından dava!
28 Şubat 2013 Perşembe 12:54 tarihinde eklendi.

 

"KAMUOYUNDA KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ"
 
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 2009 yılında düzenlenen kongrede Funda Sibel Pala'nın kendisine yönelik bir konuşma yaptığını savunan Aydınlar, avukatı aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesine dava dilekçesi sundu. Dilekçesinde, Funda Sibel Pala'nın kendisine hitaben konuşma yaptığını belirten Aydınlar, Pala'nın 'İçimizden çıkan bir TFF Başkanı, Fenerbahçe'yi suçlu çıkarmak için Etik Kurulu'na baskı yaparak, Fenerbahçe'nin 13 maçta şike ve teşvik girişiminde bulunduğu şeklinde rapor hazırlamasını sağladı' şeklindeki yorumunun kamuoyunda kendisini küçük düşürerek rencide ettiğini savundu.
 
"FENERBAHÇE DÜŞMANI OLARAK TANITTI"
 
Türk futboluna ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne uzun yıllar hizmet ettiğini ifade eden Mehmet Ali Aydınlar dilekçesinde, 'Pala, kongrede ön plana çıkmak ve tanınmak için bu nitelemede bulundu. O tarihte Federasyon Başkanı sıfatıyla tüzel kişiyi temsil ederken, Pala'nın gerçek dışı ve yalan beyanlarıyla gerek kongre üyeleri ve Fenerbahçe taraftarları, gerekse toplum nezdinde kişilik haklarıma ve değerlerime saldırıda bulunmuştur. Beni Fenerbahçe'ye kasten zarar veren ve lekeleyen bir kişi ve adeta Fenerbahçe düşmanı olarak tanıtmıştır. Üstüne üstlük de bu konuşmayı milyonların gözü önünde Fenerbahçe televizyonunda naklen gerçekleştirmiştir' dedi.
 
"ONUR, ŞEREF VE SAYGINLIĞIM RENCİDE OLDU"
 
Pala'nın bu konuşmaları nedeniyle onur, şeref ve saygınlığının renciden olduğunu belirten Aydınlar, "Pala'nın bahsettiği kararlar federasyonca alınmış olup, benim bu kararları tek başıma alama yetkim zaten bulunmamaktadır. Kamuoyunu bilgilendirme ve kamuyu oluşturma hakkı çerçevesinde beni eleştirmesi bir haktır, ancak eleştiri hürriyeti eleştirilenin şahsiyetini tahrik edecek derecede olmamalıdır. Buna göre Pala tarafından kullanılan aşağılayıcı, tahrik edici üslup ve ifadelerin eleştiri olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle olaydan duyulan acı ve üzüntünün kısmen de olsa hafifletilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

DHA