TFF'den Çakar'ın iddialarına yanıt

TFF, başkan vekillerinden Lutfi Arıboğan ve baş hukuk müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı’nın UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu ile yurt içinde veya dışında herhangi bir görüşme yapmadıklarını açıkladı.

TFFden Çakarın iddialarına yanıt
29 Kasım 2011 Salı 16:29 tarihinde eklendi.

 

 
 
TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, yorumcu Ahmet Çakar’ın bir televizyon programında, federasyon ve başkan vekili Lutfi Arıboğan ile ilgili ortaya attığı iddiaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "TFF Başkan vekili Lutfi Arıboğan ve Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ile UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu arasında yurt içinde ya da yurt dışında hiçbir özel görüşme olmamıştır. Taraflar arasında tek resmi görüşme, şike soruşturmasının başlamasını takiben 18 Temmuz’da UEFA’nın Nyon’da geniş katılımlı bir toplantısında yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.
 
Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: "Pierre Cornu’nun, 22 Ağustos’ta İstanbul’a yaptığı ziyaret ise Türkiye Futbol Federasyonu’na değil şike soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na yöneliktir. Bununla birlikte, Ahmet Çakar’ın sözde bir arkadaşının kulak misafiri olduğunu iddia ettiği şekilde, Pierre Cornu ile Lutfi Arıboğan arasında ’Sen artık UEFA’dansın. UEFA’da yükseleceksin’ şeklinde diyaloglar hiçbir şekilde yaşanmamıştır. Ayrıca, Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı ile Cornu arasında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un durumları ile ilgili bir bilgi paylaşımı söz konusu değildir. Şike soruşturmasına yönelik iddianamenin tamamlanmasına sayılı bir zaman kala, bu tip maksatlı ve kasıtlı haberlerin yapılması, amacını aşan bir konudur. Özetle, kamuoyundan her kelimesi hayal mahsulü olan bu iddiaları dikkate almamasını rica ederiz."