TFF'den eğitime destek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manisa'daki iki ilköğretim ve bir liseye toplam 34 bilgisayar ve 1 fotokobi makinesi bağışlandı.

TFFden eğitime destek
19 Eylül 2013 Perşembe 19:34 tarihinde eklendi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, geçen Haziran ayı içerisinde Türkiye'de 7 ayrı bölgede oynanan U-20 şampiyonalarında kullanılan bilgisayarları eğitim destek olmak amacıyla okullara bağışladı. Toplam 70 bilgisayar Manisa ve Diyarbakır illerinde tespit edilen okullara teslim edilmeye başlandı.
 
70 bilgisayarın 35 tanesi Manisa merkezdeki Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu, Manisa Lisesi ile merkeze bağlı Yağcılar Köyü'ndeki ilkokulu teslim edildi. Vali Abdurrahman Savaş, Tff İcra Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu'na gidip, teslim edilen 12 bilgisayar ve 1 fotokopi makinesini yerinde gördü.
 
Vali Savaş, Tff Profesyonel Kurul Başkanı Koşar birlikte sınıfları tek tek gezerek bilgisayarlara baktı. Ayrıca bağışlanan bilgisayarlar ile okul bünyesinde kurulan bilgisayar laboratuvarı incelendi.
 
TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Tff Başkanı Yıldırım Demiören'in talimatları doğrultusunda U-20 Şampiyonasında kullanılan bilgisayarları okullara bağışlama kararı aldıklarını belirterek, "Bu bilgisayarlarımız şampiyonadan sonra depoya konulup kullanılmaz hale gelecekti.

Bu nedenle bu bilgisayarlarımızın depolarda kullanılmaz hale gelmesindense okullara bağışlanmasının daha yararlı olacağını düşündük. Başkanımız Yıldırım Demirören'in talimatları doğrultusunda Manisa ve Diyarbakır olmak üzere pilot okullarımızı belirledik.

70 bilgasayarın ilk partisi Manisa'daki okullarımıza geldi ve teslim edildi. Şimdi çocuklarımız bu bilgisayarlar eşliğinde derslerini görmeye başladı. Bu bağışla Türk sporunun eğitime verdiği desteği gösterdik. Diyarbakır'daki okullarımıza bilgisayarlarımızın teslimi önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi.
 
Vali Savaş ise, bu tür bağışlar ile eğitime sihirli ellerin değdiğini belirterek, "Sihirlik değnekler ile öğrencilerimiz geleceğe daha iyi hazırlamış oluyoruz. Tff'yi eğitime verdiği destekten dolayı kutluyorum" dedi.
 
Vali Savaş ve Tff Profesyonel Kurul Başkanı Koşar, daha sonra öğrencilerle bol bol sohbet etti.

DHA