TFF'den, Tahkim Kurulu'na ceza itirazı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Süper Kupa finalinde yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray'a verdiği cezalara itiraz etti.

TFFden, Tahkim Kuruluna ceza itirazı
29 Ağustos 2014 Cuma 17:02 tarihinde eklendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, PFDK'nın Süper Kupa finali sonrasında Fenerbahçe ve Galatasaray'a verdiği para, maç ve men cezalarının azlığı nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz ettiği açıklandı.

Rakibi Galatasaray'ı penaltılar sonrasında 3-2 ile geçerek Süper Kupa'nın sahibi olan Fenerbahçe'de taraftarların çirkin tezahüratları ile çıkardığı olaylar nedeniyle 120 bin TL para cezası vermişti.

Maçtan sonra kulüp televizyonuna konuşan kaleci Volkan Demirel'e 3 müsabakadan men cezası ve 17 bin 500 TL para cezası ile de cezalandırmıştı. PFDK, ayrıca yönetici İlhan Ekşioğlu'na da rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle takdiren 30 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

PFDK, Galatasaray Spor Kulübü'ne ise yaşanan olaylar, çirkin tezahürat ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle toplam 250 bin TL para cezası vermişti.

TFF Hukuk Müşavirliği'nin bu cezaları az bulduğu ve bu yüzden itirazda bulunduğu öğrendildi. Federasyon kanadı, sarı kırmızılı kulübe en az 1 maç kapama cezası verilmesini bekliyordu. Daha önce pek rastlanmayan gelişmede itiraz TFF adına TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Tahkim Kurulu'na yapıldı.

Galatasaray'ın cezasına itiraz eden Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, saha olaylarından dolayı Fenerbahçe'ye verilen 120 bin liralık cezayı da az bularak itiraz etti. Bu itiraza rağmen Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın olduğu gibi saha kapama cezası tehlikesi bulunmuyor.


CİHAN