TFFHGD'den Fırat Aydınus açıklaması

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), hakem Fırat Aydınus'a yöneltilen eleştirileri kınayan bir açıklama yaptı.

TFFHGDden Fırat Aydınus açıklaması
19 Kasım 2012 Pazartesi 21:05 tarihinde eklendi.

 

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli futbolcu Caner'i kırmızı kartla oyun dışı bırakmasının ardından eleştiri oklarının hedefi olan Aydınus ile ilgili yapılan açıklamada, ''Futbol oyununda kabul edilecek hatalardan birini yapan arkadaşımıza, özel hayatına uzanacak kadar yapılan bu saldırıları kınıyoruz'' denildi. 
     
TFFHG'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
     
''Ülkemiz futbol liglerinin 2012-2013 sezonu ilk yarısının ortalarında olduğumuz bir ortamda futbol ailesi bireylerinin bir bölümünden hakemlerimiz ve camiamızı rencide eden, hakemlerimiz hakkında akıllara durgunluk veren açıklamalar yapılmaktadır. 
     
Hiç kuşkusuz bugünlerde yoğunlaşan açıklamaların esas amacı, hakemlerimizi baskı altına alarak etkilemek, hakemlerimizin kişilik haklarına saldırı ile de kurumsal saygınlığını zedelemektedir. 
     
Hatalar oyunu olan futbolun sahada performans sergileyen ana unsuru oyuncular ve hakemlerdir. Oyuncuların hata yapması ne kadar doğalsa hakemlerimizin de hata yapması doğaldır ve doğal karşılanmalıdır. Dünyada olduğu gibi ülkemizdeki futbol maçlarında da hakem hataları dün olduğu gibi bugün de, yarın da olmaya devam edecektir. Ancak, özellikle ülkemizde futbol paydaşları ile futbol ailesi bireyleri, önce kapılarının önünü temizlemeyip, kolaycılığı tercih etmekte ve hakemlerimizin yapmış olduğu basit hataları ön plana çıkararak, hakemlerimizi hedef tahtasına koymakta, bu nedenle de çok yönlü baskıya maruz kalan hakemlerimiz olumsuz etkilenmekte ve hata yapma şansı kaçınılmaz olmaktadır.'' 
     
-''Linç kampanyasını anlamakta zorluk çekiyoruz''- 
     
''Hakemlerimizin yönetim tarzını ve her insanın yapabileceği hataları kendi başarısızlıklarına kalkan yapmak isteyenlerin hedeflerine bu yöntemle ulaşmalarının mümkün olmayacağının görülmesi tüm futbol ailesinin menfaatine olacaktır'' denilen açıklama, şöyle devam etti: 
     
''17.11.2012 tarihinde oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe müsabakasını yöneten ve Türkiye'nin gururu olan, UEFA'da 1. kategoride bulunan hakem kardeşimiz, değerli üyemiz Sayın Fırat Aydınus'un aleyhine müsabaka sonrasında başlatılan linç kampanyasını anlamakta zorluk çekiyoruz ve bunu ahlaki bulmamaktayız. Futbol oyununda kabul edilecek hatalardan birini yapan arkadaşımıza, özel hayatına uzanacak kadar yapılan bu saldırıları kınıyoruz ve bu linç kampanyasının devam etmesi durumunda hakem camiası olarak karşılarında çok sert bir şekilde duracağımızı ve hukuki platformlarda her türlü tedbiri alacağımızın bilinmesi gerekmektedir. 
   
Türk futbol hakem ve gözlemci camiasını oluşturan her birey özel bir değerdir. Sporda şiddet ve nefreti körükleyen tarafların birbirlerine karşı öfke ve husumet dolu tavırlar içerisine girmesine sebebiyet veren ve toplumu kışkırtan beyanları verenleri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.''