TFF'nin kararı G.Saray'ı güldürdü

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkettiği 16 kulübün arasında Galatasaray'ın da yer aldı. Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk 'Durumu gülerek karşıladım' diye konuştu.

TFFnin kararı G.Sarayı güldürdü
30 Nisan 2012 Pazartesi 17:07 tarihinde eklendi, 1.411 kez okundu.

Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın da yeraldığı 16 kulüp PFDK’ya sevk edildi. 16 kulübün de Süper Lig ekibi olduğu belirtildi.

Bu kulüplerin arasında Galatasaray'ın da olması "Galatasaray niye sevkedildi?" sorusuna yol açtı.

 
Disiplin Kurulu'na sevkedilen listede şu takımlar bulunuyor; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Sivassspor, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kayserispor, Karabükspor, Konyaspor ve Kasımpaşa.
 
TFF'nin PFDK'ya sevkettiği kulüpler arasında Galatasaray'ın da olduğu belirtilirken, sarı-kırmızılı kulübün müşteki olarak dahil olduğu belirtiliyor. Galatasaray'a geçen sezonki Trabzonspor maçı için teşvik teklif edildiğinden bahsediliyor.
 
Bir başka bilgi ise Bank Asya Ligi'nden hiç bir takımın olmaması ve Gaziantepspor ile Orduspor dışında tüm Süper Lig takımlarının PFDK'ya sevkedildiği.
 
GALATASARAY NİYE SEVK EDİLDİ?
 
Etik Kurulu raporu sonrası 15 kulübün PFDK'ya sevkedilmesi ve bunların arasında Galatasaray'ın da olması "Galatasaray niye sevkedildi?" sorusuna yol açtı.
 
Dikkat çekici olan bu durum NTVSPOR'da Spor Servisi'nde de masaya yatırıldı. Gelişmeyi duyuran NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli "Galatasaray'ın sevk nedeni tam olarak bilinmiyor. Ancak aldığımız duyumlar soruşturmada adı geçen 22 maçtaki tüm takımların PFDK'ya sevkinden dolayı Galatasaray'ın da sevk edildiği yönünde. Bu sevkle, 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili teşvik iddialarının ilgisi yok" dedi.
 
Öztürk: Durumu gülerek karşıladım
 
Galatasaray’ın şike soruşturması kapsamında PFDK’ya sevk edilmesini sportstv’ye değerlendiren Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, “Durumu gülerek karşıladım” dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturması çerçevesinde Galatasaray’ın da aralarında bulunduğu adı geçen 16 takımı Disiplin kuruluna sevk ederken, 58. maddeyi de değiştirdi.
 
Kararı sportstv’ye değerlendiren Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk, “Galatasaray’ın PFDK’ya sevk edilmesini gülerek karşıladım. 58. maddede değişiklik yapılarak kurtarma operasyonu yapıldı. Daha öncede bu konu hakkında yapılacak çok sayıda değerlendirme vardı ama atı alan Üsküdar’ı geçti” dedi.