TGB Başkanı gözaltında

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz, evinde süren yaklaşık 10 saat aramaların ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

TGB Başkanı gözaltında
03 Ağustos 2013 Cumartesi 18:20 tarihinde eklendi.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz, evinde süren yaklaşık 10 saat aramaların ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Cengiz'in, elleri kelepçeli evinden çıkartılışı sırasında Cengiz'e destek olmak için toplanan yaklaşık 100 kişilik TGB'li grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.
 
Polis aracına götürülen Cengiz, "Ey Tayyip Erdoğan senin zorbalığın bize sökmez. Gençlikle uğraşan ayak altında kalır. Arkadaşlar merak etmeyin vatanseverlerin, devrimcilerin iktidarı yakındır" diye bağırdı. Cengiz polis aracına bindirildiğinde grup, polis aracını yumruklayarak ve tekmeleyerek tepki gösterdiler.
 
Çağdaş Cengiz'in evinde saat 06.30 sıralarında başlayan aramalar, saat 16.30 sıralarında son bulurken, gözaltına alınan Cengiz, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.