TGB baskınına İzmir'den tepki

İzmir'de Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, İşçi Partisi, TGB, ADD, CHP üyeleri, Ankara ve İstanbul'da polisin düzenlediği operasyon ve gözaltıların protesto etti.

TGB baskınına İzmirden tepki
03 Ağustos 2013 Cumartesi 18:50 tarihinde eklendi.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde, 'Korkunun Ecele Faydası Yok Yıkılacaksınız', 'Bir Giden Bin Gelir', 'Yeminler Edildi Yıkılacaksın Silivri' ve 'Faşizme Karşı Omuz Omuza' yazan dövizler taşıyıp, slogan attı. 
 
Bu sabah polisin yaptığı operasyonlarla, TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve birçok arkadaşlarının evinde arama yapıldığını, Genel Sekreterleri Mustafa Sevim, Genel Başkan Yandımcısı Aykut Diş ve bir çok yöneticinin gözaltına alındığını belirten TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalık, "5 Ağustos'ta Silivri çağrısı yapan, basın kuruluşları, Ulusal Kanal, Aydınlık ile İşçi Partisi'ne baskınlar yapılmıştır. Birlik için yapılan çağrılar, hükümeti korkuttu. Bizleri sindirmek için bu baskınlar düzenlendi" dedi.
 
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Tugay Şen ise son iki gündür yaşananların korkunun dağları sarması olarak yorumladı. Şen, "İstanbul Valisi "gelmeyin' diyor. 5 Ağustos'ta biz İstanbul'da olacağız. Sokmayın da görelim" diye konuştu. 
 
İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner de, Ergenekon, Balyoz davalarında hukukun çiğnendiğini öne sürdü. Kaptaner, "Mustafa Kemal'i savunmak şuç ise biz suç işliyoruz. Eğer Cumhuriyet Devrimleri'ni savunmak şuç ise bunu savunuyoruz. Alacağınız hiç bir önlem bizleri engelleyemeyecek. Biz Cumhuriyet'e karşı uygulamalara uymak zorunda değiliz" dedi.