THD'den ‘boykot’ açıklaması

Ankara Tüketici Hakları Derneği (THD), tüketici haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle tüketicileri 13-14 Mart'ta bankaları boykot etmeye çağırdı.

THDden boykot açıklaması
05 Mart 2013 Salı 21:10 tarihinde eklendi.

 

 
Ankara Kızılay Meydanı'nda yapılan açıklamada dernek başkanı Turhan Çakar, bankaların kişinin isteği olmadan tüketiciye kredi kartı gönderdiğini vurguladı.

Turhan Çakar, "Bankalar, tüketicinin isteği olmadan kendilerine kredi kartı gönderip tuzağa düşürmektedirler. Tüketicinin bilgisi olmadan kredili mevduat hesabı ya da ek hesap açıp tüketicilerden 'hesap işletim ücreti', 'hesap özeti ücreti' adı altında ücretler almaktadırlar. Bilgi Edinme Yasası'na aykırı olarak tüketicilerin istediği bilgi ve belgelerden çok yüksek ücret alınmaktadır." dedi. 
 
BDDK'nın 2012 yılı verilerine göre tüketiciden 7.1 milyar lira alındığını belirten Çakar, "Kredi kartı kullanan tüm tüketicilerin, işçi ve memurların emekliler, esnafın 13-14 Mart günlerinde bankalara gitmemeye, kredi kartı kullanmamaya ve herhangi bir bankacılık hizmeti yapmamaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN