The Sun sansür dinlemedi!

İngiltere'nin The Sun gazetesi, Kraliyet'in tehditine rağmen Prens Harry'nin çıplak fotoğraflarını yayınladı

The Sun sansür dinlemedi!
25 Ağustos 2012 Cumartesi 11:37 tarihinde eklendi, 1.993 kez okundu.

 

İngiltere’nin en yüksek tirajlı tabloid gazetesi Sun, Kraliyet’in “Yayınlarsanız tazminat davası açarız” tehdidine rağmen Prens Harry'nin çıplak fotoğraflarını yayımladı. Sun, fotoğrafların yanına “Tahtın vârisi Harry’nin internette gördüğünüz çıplak fotoğrafları” başlığını attı
 
Kraliyet Ailesi’nin, İngilizmedyasına koyduğu “Çıplak Harry” yasağını ilk delen ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Sun oldu. Skandalın ilk patlak verdiği gün, Prens Harry’nin kızlarla otelde çıplak çekilmiş görüntüleri yerine 21 yaşındaki Harry adındaki fotoğraf editörüyle, bir stajyerin yaptığı canlandırmayı kapağına taşıyan Sun, dün gerçek fotoğrafları bastı! Gazete, fotoğrafların yanında, “Tahtın vârisi Harry’nin internette gördüğünüz çıplak fotoğrafları” başlığını attı.
 
SUN’IN TİRAJI 8 MİLYON
Fotoğrafları basmadan önce çok düşündüklerini ifade eden Sun Gazetesi Editörü David Dinsmore “Tümdünya fotoğrafları gördü. Fotoğraflar birçok internet sitesine konuldu. Bu yüzden her gün 8milyon kişinin okuduğu bir gazetede bu fotoğrafları kullanmamak çok saçma. Bizimiçin konu tamamen basın özgürlüğüyle ilgili” dedi. Daily Telegraph Gazetesi ise fotoğrafların yayımlanmasının sarayı utandıracağı gibi prensin güvenliğini de tehlikeye sokacağı yorumunu yaptı. Independent Gazetesi’nden Chris Blackhurst, “Bu sarayın dediği gibi özel hayatın ihlali” diyerek Sun Gazetesi’ni eleştirdi.
 
RESMİ ŞİKÂYET GELMEDİ
Sun Gazetesi’nin fotoğrafları yayımlamasının ardından, ülkedeki Basın Şikâyetleri Komisyonu şimdiye kadar saraydan resmi bir şikâyet almadıklarını bildirdi. Prens Harry halen İngiltere ordusunda yüzbaşı rütbesiyle görev yapıyor. Son olarak 18 aylık eğitimini sınıfındaki en iyi nişancı ikinci pilot olarak tamamlayan Prens Harry Apaçi pilotu olmuştu. Öte yandan Prens Harry’nin korumalarının da striptiz partisine katıldığı ortaya çıktı. 
 
Habertürk