THK sucuk,sosis,kavurma dağıtacak

THK Başkanı Osman Yıldırım, bu yıl kurban kesim fiyatının 650 lira olduğunu belirterek, ''Vekaleten kestiğimiz kurbanların kavurma, sucuk, salam, sosis yapacağımız etlerini dar gelirli ailelere ulaştıracağız'' dedi.

THK sucuk,sosis,kavurma dağıtacak
11 Ekim 2012 Perşembe 11:44 tarihinde eklendi.

 

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda vekaleten kurban kesimi ve deri toplama için ülke genelinde tüm THK personelinin hazır olduğunu belirterek, ''Vekaleten kurban kesimi için bu sene yine Et Balık Kurumu ile anlaştık. Anlaşmada amacımız kar değil, vatandaşlarımıza hizmet etmek'' diye konuştu. 
     
Kurbanlarını vekaleten THK'ya kestirenlerin paralarının boşa gitmeyeceğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: 
     
''Bu yıl vekaleten kurban kesim fiyatını 650 lira olarak kararlaştırdık. Yurt dışında yaşayanlar için 365 dolar veya 285 Avro olarak belirlendi. THK'nın banka hesaplarına bu paralar yatırıldığı zaman vekaleten kurban kesimi onlar adına yapılacak ve kendilerine bildirilecek. Böylece, vatandaşlarımız hem ibadetlerini yerine getirmiş olacak hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olacaklar. Yani iki kere hayır işlediklerine inanıyorum.'' 
     
Kesilen kurbandan THK'ya para kalmadığını, vekaleten kurban kesimini sadece hizmet için yaptıklarını bildiren Yıldırım, THK'ya vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin PTT şubeleri ve bankalardaki THK hesaplarına para yatırmalarının veya telefon ve internet aracılığıyla THK'ya ulaşmalarının yeterli olacağını anlattı. 
     
Kurbanlıkları Et ve Balık Kurumu kombinalarında noter huzurunda kesileceğini, kesimin gerçekleştiğini belirten noter makbuzunun postayla adreslere gönderileceğini ifade eden Yıldırım, 574 bin 443 ihtiyaç sahibi ailelere Türkiye çapında faaliyet gösteren 458 THK şubesi aracılığıyla dağıtılacağını kaydetti. 
     
''Bu yıl ilk kez sucuk, sosis ve salam dağıtacağız''- 
     
Vekaleten kesilen kurbanların etlerinin kavurma, sucuk, sosis ve salam olacağını kaydeden Yıldırım, ''Bu yıl, vekaleten kestiğimiz kurbanın etinden kavurmasının yanı sıra ilk kez sucuk, salam ve sosis de yaptırıp, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız. Bu ürünler, Et ve Balık Kurumu tesislerinde hijyenik koşullarda yapılacak. Televizyonlarda görüp alamayan ailelere bu ürünleri de ulaştıracağız. O evlere bunlar da girdiği zaman birileri de bize dua edecektir. Ama asıl Allah'ın razı olacağı kişiler, bana göre bize vekaletle kurbanlarını kestiren vatandaşlar diyorum'' dedi. 
     
THK'nın elindeki tüm imkanlarla vatandaşlara hizmet ettiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: 
     
''THK, halktan aldığını halka veriyor. Türk milletinin kurumuyuz. Onlara hizmet etmek bizim görevimiz. Halkımız bize güvensin, inansın. Devletimizin, milletimizin emrindeyiz. Kurban Bayramı'nda da onlara hizmet edeceğiz. Bayramdan sonra kavurmalar ile Et ve Balık Kurumu tesislerinde yaptıracağımız ürünleri planlı bir şekilde dağıtacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz.'' 
     
-''Kurban derileri vatandaşa hizmet olarak dönüyor''- 
     
Türkiye'de kurbanlıkların derisini toplama yetkisinin sadece THK'da olduğunu hatırlatan Yıldırım, derilerden elde edilen gelirin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 40'ının THK, yüzde 10'unun da Türk Kızılayı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı arasında paylaşıldığını bildirdi. 
   
 Milli servet olan derinin en kısa zamanda toplanarak işleneceği fabrikalara ulaştırılması konusunda THK'nın tecrübesinin bulunduğunu belirten Yıldırım, ''Türkiye'de 458 şubemizle deri toplamak için halkımızın emrindeyiz. Ancak şunu söylemek istiyorum: Vatandaşımız arzu ettiği kişiye veya kuruma derisini bağışlayabilir, bu, onların en doğal hakkıdır. Ama içlerinin rahat etmesini istiyorlarsa bize versinler. Halkın yardımlarıyla yaşayan THK'nın tüm geliri vatandaşlara harcanıyor. Eğer vatandaşlarımız gönüllerinden geliyorsa kurban derilerini, THK, Sosyal Yardımlaşma, Diyanet, Çocuk Esirgeme ve Türk Kızılayı'nın içinde bulunduğu bu organizasyona versinler. Gönülsüz olarak 5 kuruma deriyi verirlerse o deriden hayır gelmez. Daha fazla hizmet edeceğini ve daha faydalı olacağını düşündükleri yerlere versinler ama ben biliyorum ki Türkiye'nin en gözde kurumları olan bu 5 kurumlar, bu yardımları yine vatandaşlar için kullanırlar'' diye konuştu. 
     
THK'ya bağışlanan kurban derilerinin orman yangınlarını söndüren uçak olarak, havacılığa gönül vermiş gençler için planör veya paraşüt olarak geri döndüğünü anlatan Yıldırım, ''Bir kuruşu kesinlikle hiçbir şekilde başka bir yere gitmez, yine halkımıza hizmet olarak döner. THK'nın en büyük sözü budur. Her yıl daha fazla gence eğitim vermek hedefimizdir'' dedi.