THK'dan Fransa'ya ''paraşüt'' tepkisi

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın paraşüt alımı için açtığı ihaleyi Fransız firmasının kazanması nedeniyle ihaleyi iptal ettiklerini bildirdi.

THKdan Fransaya paraşüt tepkisi
11 Şubat 2012 Cumartesi 12:50 tarihinde eklendi, 1.097 kez okundu.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce 150 paraşüt alımı için ihale açtıklarını belirterek, ''İhaleyi Fransız firması kazandı. Biz de, sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının Fransız Senatosunda kabul edilmesinin ardından, ihaleyi askıya aldık'' diye konuştu.
    
Fransa'nın geri adım atması durumunda maliyeti 500 bin Avro olan ihalenin sonucunun açıklanacağını ifade eden Yıldırım, ''Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey vardır. Biz de böyle bir karar alan Fransa'ya tepkimizi bu şekilde dile getirdik. Biz ülkemizi seviyoruz. Bize tokat atana öbür yanağımızı çevirmeyiz. THK da tepkisini gösterdi'' dedi.
    
Türkiye'ye karşı yapılanlara herkesin gücü yettiğince tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Tarihte yaşananların hesabı sorulacaksa biz de Fransızlara soralım. Ülkemizde ne işleri vardı-'' diye konuştu.