THY, Japonya'da golf turnuvası düzenledi

Türk Hava Yolları (THY) Dünya Golf Şampiyonası Amatörler Serisi'nin üçüncü ayağı, Japonya'da düzenlendi

THY, Japonyada golf turnuvası düzenledi
22 Mayıs 2013 Çarşamba 09:34 tarihinde eklendi.

Türk Hava Yolları (THY) Dünya Golf Şampiyonası Amatörler Serisi'nin üçüncü ayağı, Japonya'da düzenlendi. 12 ülkede gerçekleştirilecek olan turnuvanın, kazananları Antalya'da 3-8 Kasım günleri arasında yapılacak final maçta kozlarını paylaşacak.

THY Dünya Golf Şampiyonası'nın üçüncü ayağı başkent Tokyo'nun yakınlarındaki Lakewood Golf Sahası'nda gerçekleştirildi. Yarışmaya 48 golfçu iştirak etti. İkişerli takımlar halinde yapılan turnuvayı Kawanami Kazuyuki ile Fujimoto Shunsuke birincilikle bitirirken Takeishi Jun ve Kajiwara Hiroki de ikincilikle tamamladı. Bu iki grup, Antalya'da 3-8 Kasım günleri arasında yapılacak final turnuvasında yarışmaya hak kazandı. Bu turnuvaya, Tiger Woods gibi ünlü isimlerin de katılabileceği kaydedildi. Ayrıca ekipler, 9 Kasım'dan itibaren yapılacak Avrupa Turnuvası'nı da takip edebilecek. Tokyo'daki turnavada dereceye giren diğer golfçulara de hediyeler verildi.

THY Japonya Müdürü Hasan Mutlu yaptığı açıklamada, Japonya'da önde gelen şirketlerden isimlerin turnuvaya katıldığını vurguladı. Mutlu, "Bizim için çok güzel bir tanıtım oldu. Umarım bu yaptığımız tanıtımlarla önümüzdeki yıllarda Antalya'daki golf sahalarını Japonya'da tanıtmış olacağız. Antalya'da golf oynayan Japon sayısı önümüzdeki yıllarda artırmış olacağız." diye konuştu. Mutlu, "Kazanan arkadaşları çok tebrik ediyoruz. Başarılar diliyoruz." dedi. THY Japonya Müdürü Mutlu, kasım ayı itibariyle Tokyo'dan ikinci seferleri başlamış olacaklarının müjdesini verdi. Mutlu, "Bunun sayesinde yolcu sayısını 300-400 bin aralığına taşımayı hedefliyoruz. 2-3 sene içinde de yarım milyon sayısına ulaşacağız. Hayırlı olsun." diye konuştu.

THY Dünya Golf Şampiyonası Amatörler Serisi, 12 ülkede yapılıyor. Dubai ve Singapur'un ardından Tokyo'da yapılan maçların ardından Seul ve Pekin'de de turnuva düzenlenecek. Ülkelerinde ilk ikiye giren takımlar oluşan 24 ekip, Antalya'daki turnuvaya katılacak. Japonya'da golf dikkat çeken sporların başında geliyor. Ülkede 12 milyon golfçu bulunurken 3 bin de golf sahası var.


CİHAN