THY O ülkeye 35 bin bilet sattı

TÜRK Hava Yolları’nın (THY), Amerika kıtasındaki yeni uçuş noktaları, Kolombiya’nın başkenti Bogota ile Panama’da Panama City oldu.

THY O ülkeye 35 bin bilet sattı
04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:11 tarihinde eklendi, 1.309 kez okundu.
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katıldığı ilk uçuşla birlikte İstanbul hem Bogota hem de Panama City’ye bağlanmış oldu.
 
Kriz döneminde dikkatli adımlar attıklarını söyleyen İlker Aycı, “Amerika kıtasında yeni uçuş noktamız Bogota ve Panama City oldu. 60 gün içinde ekibimiz 35 bin bilet satma başarısı gösterdi. Buraya özellikle Avrupa’dan büyük talep var. İlk sefer” dedi. İstanbul’dan 13 saat süren yolculuk sonrasında THY uçağı Kolombiya’nın 2 bin 600 metre rakıma sahip başkentine iniyor. Burada yakıt ikmali yapan uçak, Panama City’ye devam ediyor. Dönüş seferi ise Panama’dan duraksız olarak gerçekleştiriliyor. Uçuşlar haftada 3 gün karşılıklı gerçekleştiriliyor. Seferler çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılıyor.
 
KRİZ DÖNEMİNDE ÇOK İHTİYATLIYIZ
 
Dünyanın genelinde bir küçülmeye dikkat çeken İlker Aycı, “2014’te havacılık sektörünün cirosu 750 milyar dolardı. Geçen yıl bir düşüş yaşandı. Ciro 730 milyar dolara düştü. Bu yıl sonunda benzer rakamlar bekliyoruz. THY olarak çok ihtiyatlıyız. Ancak bu tür fırsatları da değerlendiriyoruz. Önümüzde ABD’de Atlanta, Vietnam’da Hanoi gibi uzun hatlar var. Avrupa ve Rusya gibi pazarlardaki düşüş var ama transitteki büyümeyle bunu dengeliyoruz. THY’nin yolcu sayısının yüzde 60’ı transitten geliyor” dedi.
 
BÖLGE DAĞITIM MERKEZİ OLACAK
 
THY, özellikle Orta ve Güney Amerika’daki uçmadığı hatlara yolcuları Bogota üzerinden dağıtacak. Daha önceden bölgenin en önemli havayolu gruplarından biri olan Avianca ile ortak uçuş anlaşması yapan THY, Bogota’dan farklı noktalara bağlantı da sunuyor. THY'nin bilet satışlarında yolcuların yüzde 75'i Bogota'ya, kalanı da Panama'ya uçuyor. THY'nin ağırlık yolcu pazarını Avrupalılar oluşturuyor.