THY, Salzburg'a uçuşa geçri

Dünya'nın en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olma unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları, mayıs ayında başlattığı Salzburg uçuşlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

THY, Salzburga uçuşa geçri
18 Ocak 2014 Cumartesi 15:25 tarihinde eklendi.
 Haftada 4 sefer olarak başlayan THY'nin Salzburg uçuşları yaz programıyla birlikte günlük olarak yapılacak.
 
Türk Hava Yolları Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, Avusturya'nın en büyük ikinci şehri olan ve Klasik Batı Müziğinin ünlü bestekarı Mozart'ın doğduğu şehir olarak bilinen Salzburg'da Türk gazetecileri ağırladı.
 
GÜNLÜK SEFERLER YAPILACAK
 
Türk Hava Yolları'nın Salzburg seferleri hakkında bilgi veren Murat Baydar, "28 Mayıs 2013 tarihinde Salzburg seferlerine başladık. O tarihte haftalık 4 olan uçuş sayımızı Kasım ayı itibariyle 5'e çıkardık. Önümüzdeki yaz ayı itibariyle seferlerimizi günlük icra edeceğiz. Biz Salzburg seferlerine yüksek sezon olarak adlandırılan yaz ayında başladık ve kapalı gişe oynadık. Doluluk oranımız gayet iyi. Ancak kış sezonuyla birlikte burada canlılık düşünüyor. Kış sezonunda doluluk oranımız yüzde 70 civarında" dedi.
 
THY KAYAK TAKIMLARINI ÜCRETSİZ TAŞIYOR
 
Salzburg'un yaz ayında yapılan Mozart Müzik Festivalinin yanı sıra kayak tesislerininde bulunmasından dolayı kış turizminde de yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini belirten Baydar, "Yazın buraya elit bir yolcu geliyor. Gerek sabit business konfigürasyonlu uçaklarımızı buraya gelmesi talebe göre atanmış tiplerin büyütülmesi şeklinde yolcularımıza kapasite attırarak yardımcı olacağız. Ayrıca Türk Hava Yolları gerek kayak gerekse golf takımları olsun spor ekipmanlarını ücretsiz olarak taşıyor. Salzburg'a kayak için gelen yolcularımızın kayak takımlarını ücretsiz taşıyoruz" dedi.
 
SÖMESTR TATİLİNDE UÇUŞLAR AİRBUS A330'LA YAPILACAK
 
Yolcu profili hakkında da açıklamalarda bulunan THY Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar konuşmasında şunları söyledi: 
 
 
"Genellikle etnik yolcular olmakla beraber İstanbul ötesi ve Türkiye içinde de İstanbul'un devamı olan pek çok yolcu taşımaktayız. Yüzde 10'nun üzerinde uluslar arası transit yolcumuz var. İç hatlarda İstanbul ötesine yüzde 30 üzerinde taşıma oranımız var. Özellikle bu sömestr tatilinde çok ciddi talep aldık ve bu sömestr tatili için bir tane Airbus A330 tipi uçak burası için planlandı. Bu gelen talebin ne kadar çok olduğunu gösteriyor. Uçak tipini büyüterek normal kapasitemizin iki katı büyüklüğünde yolcu taşıyacağız."
 
THY, AVUSTURYALILAR İÇİN BÜYÜK DENEYİM
 
Basın mensuplarının "Türk Hava Yolları'nın Salzburg'a direkt seferlere başlaması nasıl karşılandı" sorusu üzerine Baydar, " Salzburg Havalimanı'na uluslar arası anlamda global anlamda uçan en büyük havayolu Türk hava yolları. Şimdiye kadar Lufthansa, Austrian Airlens üzerinden taşıdığı yolcular var ama uluslar arası bu zenginlikte bu yolcuyu Salzburg Havalimanı Türk Hava Yollarıyla görüyor. Bu onlar için yeni bir deneyim. Ayrıca gurbetçilerimizde buraya uçuşların başlamasına çok sevindi. Çünkü buraya en yakın buradan üç saat uzaklıkta olan Münih Havalimanı var. Bir gurbetçi vatandaşımızın eskiden İstanbul'a uçmak için Münih Havalimanı'na giderdi. Gurbetçilerimiz uçuşa beş saat önceden oraya giderdi. Biz haftada 5 kez uçuyoruz. Buradaki gurbetçilerimiz uçuşa 45 dakika kala buraya gelip rahatça İstanbul'a uçabilir. THY olarak gurbetçilerimizin ayağına geldik ve bundan çok mutlular."
 
SALZBURG HAVALİMANI'NA CIP LOUNGE
 
Salzburg Havalimanı'na CIP Lounge yapmak ve Avusturya'nın Salzburg Red Bull takımına sponsor olmak için Avusturyalı otoritelerle bir takım görüşmelerde bulunduklarını söyleyen THY Salzburg İstasyon Müdürü Murat Baydar, "Bunu lokalde çözmeye çalışıyoruz. Bir görüşme var ama bu netlik kazanmadı. Bizim buraya gelmemizden sonra havalimanında eksikliği duyulan CIP Lounge için bir takım girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili gerek havalimanı otoriteleriyle gerekse de bu işe girebilecek Turkish Do&Co gibi firmalarrla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerin sonuçlanması önemli gönül istiyor ki Türk Hava Yolları'nın Salzburg'da bir CIP Lounge olsun. Ayrıca Avusturya'nın önemli takımlarından Salzburg Red Bull takımına sponsorluk için bir takım görüşmeler oldu ama netlik kazanan bir durum olmadı. "

DHA