THY uçağının sürpriz yolcuları

Nesli tükenme tehlikesi bulunan dört kum kaplanı köpekbalığı THY’ye ait bir uçakla Güney Afrika’dan İstanbul Akvaryum’a getirildi. Özel koruma altındaki köpekbalıklarının yolculuğu tam 7 saat sürdü

THY uçağının sürpriz yolcuları
18 Kasım 2011 Cuma 08:25 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.

 

Toplam ağırlıkları 6 ton olan 4 adet köpekbalığı THY’nin tarifeli uçağı ile Güney Afrika’nın başkenti Capetown’dan İstanbul’a getirildi.

THY’den alınan bilgiye göre, 28 Ekim’de, TK 41 sefer sayılı uçağa Capetown’dan yüklenen 4 adet kum kaplanı köpekbalığı 7 saat süren bir yolculuğun sonunda başarılı bir şekilde İstanbul’a taşındı.
 
‘Wild Life’ katagorisinde
Nesli tükenme tehlikesi bulunan ve çok dikkatli bir şekilde İstanbul’a getirilen kum kaplanı köpekbalıkları dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma ünvanına sahip olan İstanbul Akvaryum yetkililerine teslim edildi.
Türk Hava Yolları, Wild Life (yaban hayatı) kategorisinde olan ve Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) hükümlerine göre nesli tükenme tehlikesi arz eden ve özel koruma altındaki kaplan kum köpek balıklarının mükemmel koşullarda İstanbul Akvaryum’a ulaştırıldığını bildirdi. Florya sahilinde yer alan dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum İstanbulluların yanı sıra turistlerin de ilgi odağı oluyor. 1500 farklı türde 15 bin canlıya ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum’a yeni gelen 4 kum kaplanı köpekbalığı da en çok ilgi gören canlıları arasına girmeye aday.