"THY'de değerlendirilecek bir teklif yok"

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları'nın (THY) son açıklamasında değerlendirecekleri herhangi bir unsur olmadığını dile getirdi.

THYde değerlendirilecek bir teklif yok
22 Mayıs 2013 Çarşamba 20:42 tarihinde eklendi.

Atilay Ayçin, yaptığı açıklamada, THY'nin son açıklamalarında kendilerince değerlendirilecek hiçbir teklifin ve unsurun olmadığını belirtti.

Açıklamaların teklif olarak üzerinde durulacak herhangi bir konu barındırmadığını kaydeden Ayçin, "Aslında son açıklamanın içerisinde değerlendirmeye alınacak bir teklif yok. Yaklaşık 5 aydır süren toplu sözleşmemizle ilgili görüşmelerin sonucunda bugünde söyledikleri sözler teklif olarak üzerinde durulup düşünmemizi gerektiren sözler değildir.

Bizim sorunumuz zaten para da değil. Bizim çalışma şartları ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Meslek hastalıklarının gittikçe arttığı bir sistemde çalışıyoruz. Bu tip taleplerimiz dikkate alınmadan sadece sorunu paraya kilitlemeye çalışıyorlar. Sanki lütuf vermişler gibi yeniden farklı bir şey vermişler gibi davranıyorlar. Arkadaşlarımıza bunu bir teklif olarak sunmaları arkadaşlarımıza yapılmış olan bir saygısızlıktır.

Ayrıca gerçekleşen grevlerin sadece Türk Hava Yolları çalışanlarına ait olmadığını başka grup eylemcilerin işin içine girdiğini söylemek de gerçekten çok büyük terbiyesizliktir." açıklamasını yaptı.


CİHAN