"THY’de grev ekonomiyi de etkiler"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Hava Yolları’nda (THY) yapılacak grevin Türkiye ekonomisini etkileyeceğini vurguladı.

THYde grev ekonomiyi de etkiler
15 Mayıs 2013 Çarşamba 14:41 tarihinde eklendi.

Ali Babacan, 19. EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı’nın açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. THY’de grev tartışmaları ile ilgili sorular üzerine Babacan, "Biz, ulaştırma alanında, THY gibi kritik bir kurumda grev yapılmasına karşıyız. Burada grev, THY’nin yanında Türkiye ekonomisini de etkiler. Bu eylem eğer birkaç yüz birey için ise, kimler için ise yüz binleri etkiler. Biz, burada ekonomik dengeleri temel almalıyız. Onun için böyle bir şeyi tasvip edemeyiz." dedi.

Üçüncü çocuğa teşvik çalışması ile ilgili sorular üzerine de Babacan, "Faaliyetlerimiz devam ediyor. Tamamlanmasının ardından paket olarak Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilecek, duyurulacak." ifadelerini kullandı.

"Üçüncü çocuk için astronomik bir rakam söz konusu mu?" sorusuna ise Babacan şu karşılığı verdi:

"Çalışma bitip de Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını duymadan hiçbir dedikoduya inanmayan. Çalışmanın teknik seviyesinde ayrı fikirler gündeme gelebilir. Ama bu, o fikirlerin aynen uygulanacağı anlamına gelmez. Herkesin aklında hayalleri olabilir, gönlünden geçenler olabilir. Ama gerçekleri ve ve nihai planlamayı başbakandan dinleyeceksiniz. Çalışma birkaç haftaya kadar tamamlanır."

Gazetecilerin "Merkez Bankası reeskont kredisinde vade artırımı yapacak mı?" sorusunu Ali Babacan, "Bu talebi daha evvel ihracatçılar dillendirdi. Onun üzerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şu an çalışıyor. Taleplerin tamamı yüzde 100 karşılanır diye bir şey yok. Burada biz, talebi dinler, değerlendirir sonra kapanıp çalışırız. Karar vermemizin ardından deklare ederiz." diye cevapladı.


CİHAN