THY'de Kuran-ı Kerim dönemi

THY’nin dış hat seferlerinde Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. CHP’li vekil ‘’İncil ve Tevrat da olacak mı?’’ diye sordu

THYde Kuran-ı Kerim dönemi
27 Ocak 2012 Cuma 15:02 tarihinde eklendi.

 

Türk Hava Yollarının dış hat seferlerinde, Kuran-ı Kerim de dinlenebilecek. Uçuşlar sırasında yolcular için sunulan oyun, film ve müzik hizmetlerinin yer aldığı ‘’Planet Dijital’’ adlı sisteme, Kuran-ı Kerim de dahil edildi. 
 
CHP Edirne milletvekili Recep Gürkan, bu uygulamayı TBMM gündemine getirdi ve Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Gürkan, ‘’Diğer dinler için de, böyle bir uygulama yapılacak mıdır ? Nutuk başta olmak üzere, ulusal tarihimizin önemli yayınları da uygulamaya dahil edilecek midir?’’ sorularını yöneltti.
 
350 FİLM, 600 KLİP
 
THY’nin dış hat uçuşlarında kişisel ekran ve ’’ Planet Dijital’’ sistemi bulunuyor. Yolcular bu sistemden, program seçebiliyor. Eğlence bölümünde, drama, komedi, aksiyon, Türk sineması, çocuk filmi, dizi, belgesel, çizgi film, spor, seyahat, yemek, moda ve teknoloji alanlarında toplam 350 adet film yer alıyor. 
 
Ayrıca, Pop, Rock, Jazz, Blues, Latin, Türk müziği, Nostaljik Pop, Türk Rock, Modern Folk, Tasavvuf, Arabesk kategorilerinde, 600 adet klip ve albüm bulunuyor. Oyun, Çocuk ve Sesli Kitap kanalı ile kısa mesaj, elektronik posta gönderme ve cevap alma imkânı da sunuluyor.

Gazeteport