THY'den "en tatlı" uçuş güvenlik eğitimi

Yolcuların uçakta seyahat eden çocuklar nedeniyle karşılaşabilecekleri bazı durumlarda neler yapmaları gerektiği hazırlanan videoyla anlatıldı

THYden en tatlı uçuş güvenlik eğitimi
23 Nisan 2015 Perşembe 14:57 tarihinde eklendi.
İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), yolcuların uçakta seyahat eden çocuklar nedeniyle karşılaşabilecekleri bazı durumlarda neler yapmaları gerektiğini anlatmak için "en tatlı uçuş güvenlik eğitimi" adında bir video yayınladı.
 
THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, "en tatlı" uçuş güvenlik eğitimini hazırlamak için öncelikle minik yolcuların uçaklardaki en yaygın davranış kalıpları tespit edildi. Ağlayan, öndeki koltuğu tekmeleyen, gözlerini arkadaki yolcuya diken, ardı arkası kesilmeyen sorular soran, elindeki tablette son ses çizgi film izleyen veya oynadığı oyuna diğer yolcuları da dahil etmek isteyen çocuk karakterleri, bu eğitim videosunun kahramanları oldu.
 
Eğitim videosunda, tespit edilen davranış kalıplarıyla karşılaşan yolcuların neler yapmaları gerektiği, yolcuya "en tatlı uçuş güvenli kartları" aracılığıyla iletildi. Yolcuların genelde birer problem olarak gördükleri bu durumların üstesinden biraz sevgi ve anlayışla kolaylıkla gelebilecekleri çocukların yöntemleriyle anlatıldı.
 
Uçuşlarda yaşananları çocukların gözünden anlatan video çocukların, "çocuk" olmayı, eğlenmeyi ve oynamayı en çok hak ettikleri bu özel günde onlarla nasıl empati kurabileceğini anlatılırken, çocuklara da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kendi yöntemleriyle kutlamak için güzel şans verdi.

Anadolu Ajansı