THY'den Erasmus öğrencilerine indirim

Volkan Bozkır ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu arasında yapılan pazarlık sonrası Erasmus öğrencileri için imzalanan yüzde 15’lik indirim, yüzde 20’ye çıkartıldı. Kazanan öğrenciler oldu.

THYden Erasmus öğrencilerine indirim
26 Kasım 2014 Çarşamba 15:06 tarihinde eklendi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın himayelerinde Türk Hava Yolları ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında dün bir işbirliği anlaşması imzalandı. THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende THY adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye Ulusal Ajansı adına da Mesut Kamiloğlu anlaşmaya imza attılar.
 
Ancak imza töreninden önce bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır önce THY için, " THY bizim gözbebeğimiz, iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz, yolculuk etmekten keyif aldığımız bir havayolu. Artık dünya lideri. Daha önceleri nelerle uçtuğumuzu biliriz. Havayolu filomuz çok yakında 450 uçağa ulaşacaktır" diye konuştu.
 
İNDİRİM İÇİN PAZARLIK
 
İndirim oranını arttırmak için THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile pazarlık eden Bozkır sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şimdi burada imzalanacak protokolle Avrupa’ya seyahat edecek tüm Erasmuslu gençlerimize THY uçuşlarında yüzde 15’lik bir indirim ve 10 Kg ek bagaj hakkı sunmuş olunacak. Ama ben Sayın Topçu’nun çok iyi müzakere kabiliyeti olduğunu biliyorum. Ama ben de bu ülkenin Avrupa Birliği Başmüzakerecisiyim. Onun için kendisine bir rica da bulunuyorum. Bu yüzde 15 indirimi biraz daha yukarılara çekebilir mi? Bu da bugünün bir hatırası olsun. Acaba bunu biraz yükseltebilir misiniz?"
 
SİZİNLE MÜZAKERE EDİLMEZ
 
Bakan Bozkır’ın bu konuşması üzerine kendisini dinleyen Hamdi Topçu gülümseyerek, "Sizinle müzakere edilmez Sayın Bakanım. Ne yapalım, 20 bari yapalım" diye cevap verdi.
 
Bunun üzerine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Topçu’ya teşekkür ederek, " Çok teşekkür ederim Sayın Topçu. Bugün unutulmayacaktır. Gençlerimiz o imkanlardan yararlanırken bugünleri hep hatırlayacaktır" dedi.
 
Volkan Bozkır daha sonra şunları söyledi:
 
"AB süreci cumhuriyet tarihimizin çağdaşlaşma sürecidir. Türk insanının bütün alanlarda kendisini daha güvende mutlu hissedeceği bir dönemdir. Türkiye son 10 yılda bütün rakamları üçe katlamıştır. Türkiye’nin esas güvenliği gençleri ve onların geleceğidir. Bu açıdan da Erasmus Projesi çok önemlidir. Bunun için şimdiye kadar 100 bin proje sunulmuş, bunun 26 bini kabul edilmiştir. Bunlar için 600 milyon Euro destek sağlanmıştır. 400 bin kardeşimiz yararlanmıştır. 800 Milyon Euroluk yeni katkı daha sunuyoruz. Oto tamirhanesinde çalışan bir çırağın da gidip mesleki eğitimini Avrupa’da görmesi, üniversite öğrencisinden ortaokul öğrencisine kadar çok önemli katkıların sağlandığı bir projeden bahsediyoruz.
 
AVRUPA’DAN GELEN YABANCI ERASMUS ÖĞRENCİLERİ DE FAYDALANACAK
 
Bilet indiriminin yüzde 20 olmasını kabul eden THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bu indirimin Avrupa’dan gelecek tüm yabancı Erasmus Projesi dahilindeki öğrencileri kapsayacağını da belirterek, " İşte buralardan yetişecek iyi donanımlı gençleri ihtiyacımız var. İşte biz bu desteği veriyoruz. Alınacak biletlerde ve kargolarda indirim sağlıyoruz" dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Türkiye Ulusal Ajansı Genel Müdürü Mesut Kamiloğlu’na birer adet uçak maketi ile Osmanlı İbriği armağan etti.