THY’nin hedefi 50 milyon yolcu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin 2013 yılında 50 milyon yolcu hedeflediğini söyledi.

THYnin hedefi 50 milyon yolcu
28 Mayıs 2013 Salı 11:51 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

THY, Avusturya’da ikinci nokta olan Salzburg şehrine seferlere başladı. Atatürk Havalimanı’nda Salzburg hat açılışına katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcuları güllerle uğurladı. Yolcular, sponsorluk anlaşması kapsamında Borussia Dortmund takımının renkleriyle boyanan uçağı ile Salzburg‘a gitti.

Greve ve seferlerle ilgili bir soru üzerine Temel Kotil, grev sebebiyle hiç bir seferlerinin iptal edilmediğini belirtti. Kotil, “Allah’a şükür olsun iptal edilen seferimiz yok. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Öyle bir gösterge de yok. Çalışanlarımız şirketlerine sahip çıkıyor, bize de teşekkür etmek düşer. Hepsinden Allah razı olsun. Yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

THY'de yolcu sayısı bakımından her hafta rekor kırıldığını ifade eden Kotil, yaz döneminde yolcu sayısının tırmanışa geçtiğini dile getirdi. Geçen seneyi Atatürk Havalimanı’nın 44 milyon yolcuyla kapattığına değinen Kotil, “Bu yıl 50 milyon yolcu bekliyoruz. Hem THY hem de Atatürk Havalimanı 50 milyon yolcu hedefliyor. 2013 yılında 50 milyon yolcu bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile herhangi bir sorunları olup olmadığı yönündeki soru üzerine Kotil, sorunları olmadığını ve görevinin başında olduğunu söyledi. CİHAN


CİHAN