TİM ile Vakıfbank’tan dış ticarette işbirliği

Vakıfbank ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında işbirliği protokolü imzalandı

TİM ile Vakıfbanktan dış ticarette işbirliği
21 Temmuz 2014 Pazartesi 18:23 tarihinde eklendi.

Vakıfbank ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile ihracatçıları uygun faiz oranı ve vadelerde nakdi, gayri nakdi kredi seçenekleri, dış ticaret işlemleri ve tüm bankacılık işlemlerinde kolaylıklar sunulacak.

Anlaşmayı TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan imzaladı.
Protokol kapsamında ihracatçılar, Vakıfbank’tan yüzde 2,65’ten başlayan faiz oranları ile rotatif, spot ve taksitli yabancı para kredi kullanma imkanı elde edecek. Merkez Bankası kaynaklı reeskont kredileri, Türk Eximbank sevk öncesi ihracat kredileri ve ihracat reeskont kredileri de Vakıfbank aracılığıyla uygun komisyon oranlarıyla sunulacak. İhracatçı firmalar vesaik karşılığı kredi alabilirken, KOBİ sınıfındaki ihracatçılar, 360 güne kadar çıkabilen vadelerde Eximbank ihracat reeskont kredisi kullanabilecek. İmalatçı-ihracatçılar KOBİ’ler, enerji verimliliğine yönelik yatırımlarının finansmanında yurtdışı kaynaklı, düşük maliyetli ve uzun vadeli TurSEFF kredisi ve Dünya Bankası KOBİ enerji verimliliği kredisi gibi özel kredi imkanlarından da öncelikli olarak yararlanacak.

Protokol kapsamında ihracatçılar dış ticaret işlemlerini hiçbir şart ve koşul aranmadan indirimli oran ve tutarlarda Vakıfbank kanalıyla yapabilecek. İhracatçılar ayrıca EFT, havale, tahsil çeki gibi rutin bankacılık işlemlerini de çok daha uygun maliyetlerle yapabilme, hesap işletim ücreti muafiyeti ve masrafsız çek karnesi gibi fırsatlar sunan ‘Vakıfbank Halden Anlayan Tarife’ paketlerinden faydalanabilecek. Ayrıca ihracatçılar, sektörde bir ilk olan ve işletmelerin gümrük işlemlerini hızlandıran Vakıfbank Gümkart ile bir günlük opsiyon standart olarak sunulacak ve ihracatçı TİM üyelerinin 100 bin dolar üzeri mevduatlarına overnight faiz almaları mümkün olacak.


Protokol töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2023 hedeflerimize ulaşabilmek için en fazla önem verdiğimiz konuların başında finansmana erişimi kolaylaştırmak ve finansman maliyetlerini azaltmak geliyor. Vakıfbank ile yeni imzaladığımız İşbirliği protokolü ile 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde desteklediğimiz 19 stratejik hedef arasında yer alan “finansal enstrümanların ve ticaret destek araçlarının artırılması ve verimli kullanımının sağlanması” kapsamında büyük bir aşama kat edeceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda Meclisimiz çatısı altındaki ihracatçı birliklerinin üyelerine ayrıcalıklı finansman ürünleri sunarak 2023 ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağız.” dedi.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan,“VakıfBank olarak bu sene 60’ıncı hizmet yılımızı kutluyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana üretime, ihracata ve büyük projelere destek oluyor, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Bugün TİM ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği protokolü sayesinde, finansal kaynaklarımızı, kredi çeşitlerimizi, bankacılık ürünlerimizi ve pek çok yurt dışı kaynağı cazip fırsatlarla ihracatçılarımıza sunacak, reel sektöre destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.


CİHAN