Time muhabiri özür diledi

Assange'a insansız uçakla saldırı öneren Time muhabiri özür dilemek zorunda kaldı.

Time muhabiri özür diledi
19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:12 tarihinde eklendi.
Geçen yıl 19 Haziran'dan bu yana Londra'daki Ekvator Büyükelçiliği'nde kalan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange için tweet atarak insansız uçakla saldırı öneren Time Dergisi muhabiri Michael Grunwald, aptallık yaptığını söyleyerek özür diledi.
 
İngiliz polisinin tutuklayıp ABD'ye sınır dışı etme çabalarına rağmen Kolombiya Elçiliği'nin diplomatik dokunulmazlığından yararlanan Julian Assange siyal sığınma hakkı aldığı Ekvator elçiliğinin giriş katında küçük bir odada günlerini geçiriyor. Assange, havaalanına gitmeye kalkışması halinde elçiliğin önünde 24 saat nöbet tutan polis tarafından tutuklanacak. Julian Assange'nin diplomatik torbaya saklanıp havaalanına gitmesi halinde bile İngiliz polisinin kendisini uçakta da tutuklayacağı belirtildi.
 
Julian Assange istediğinde elçiliğin penceresine çıkıp polislerin gözü önünde konuşma yapabiliyor. ABD Julian Assange'ı alamadığı için Time muhabiri özel twitter hesabından cumartesi günü attığı tweet ile insansız uçakla saldırı önerdi.
 
Michael Grunwald, Twitter hesabında "Julian Assange'ı dışarı çıkartan bir insansız uçak saldırısının savunmasını yapmak için sabırsızlanıyorum" diye yazdı. WikiLeaks bu tweet'i fark etti ve Time muhabirinin istifasını istedi. Time muhabiri yaptığı hatayı anlayarak önerisinin aptalca bir şey olduğunu yazarak tweetini sildi.
 
Time dergisi de Michael Grunwald'un görüşünün derginin görüşü olmadığını vurgulayarak muhabirinin saldırgan tweetini kınayan bir bildiri yayınladı.

DHA