Time, yılın kişisini seçti

Amerikalı TIME Dergisi ‘Yılın Kişisi’ olarak Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Papa Francesco’u (76) seçti.

Time, yılın kişisini seçti
11 Aralık 2013 Çarşamba 18:56 tarihinde eklendi.


Time dergisi, Papa XVI. Benediktus'un 13 Mart’taki istifasından sonra seçilen ruhani lider Arjantinli Jorge Mario Bergoglio'yu 'Halkın Papası' olarak yılın kişisi seçti.

Dergi editörleri, Papa Francesco’un kısa süre içerisinde 2 bin yıllık kurumun algılarında bazı değişikliler yaptığını ifade etti. Katolik dünyasının Avrupalı olmayan ve Cizvit kökenli ilk ruhani lideri Papa Francesco, insanların adeta paraya taptığını ve dünyada 1 milyon insanın açlığa süreklendiğini ifade etmişti. Dünyanın bu gidişatına "Küresel Skandal" olarak niteleyen Arjantinli Papa, sade bir hayat sürmesi ile tanınıyor.

Time dergisinin listesinde ikinci sırada ise Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’na (NSA) ait gizli bilgileri basına sızdırması ile tanınan eski ajan Edward Snowden (30) yer aldı. Snowden, gizli belgeleri basına sızdırdıktan sonra Rusya’ya sığınmıştı.

Listenin üçüncü sırasında ünlü aktivist Edith Windsor yer aldı. Windsor, eşcinsel hareketin öncülerinden kabul ediliyor. Dördüncü sırada ise Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yer aldı.

Derginin internet üzerinden yaptığı anketine göre Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi yüzde 26,2 oyla birinci, Başkan Tayyip Erdoğan ise yüzde 20,8 oy ile ikinci sırada yer aldı.

1927 yılından beri yılın kişisini seçen TIME, 1994’de Papa John Paul II ve 1962’de ise Papa John XXIII’e listenin birinci sırasında yer vermişti. 


CİHAN