Time'a kapak olan ilk futbolcu

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Time dergisine kapak olan ilk futbolcu unvanının da sahibi oldu.

Timea kapak olan ilk futbolcu
27 Ocak 2012 Cuma 13:44 tarihinde eklendi.

 

Dünyaca ünlü dergiye röportaj veren Messi, birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Messi , Barcelona’daki başarısından, Dünya Kupasına ve sürekli karşılaştırıldığı Cristiano Ronaldo’ya kadar birçok sorunun cevabını Times için verdi.
 
İşte o röportajdan bazı satırbaşları;
 
Her şeyi kazanmak için yola çıkıyorum
 
Hiçbir zaman geçmişe bakmıyorum. Futbolu bıraktığım zaman geçmişimi fazlasıyla düşünecek zamanım olacak. Her yeni sezon öncesi kendimi tüm kulvarlarda başarı için motive ediyorum.
 
Ronaldo Madrid’e çok şey kattı
 
Ronaldo bana göre harika bir insan ve çok iyi bir futbolcu. O’nun Real Madrid’e katkılarını kimse inkâr edemez. Ancak ben kendimi ne onunla ne de bir başkasıyla kıyaslamıyorum. Benim futbol felsefeme göre, önemli olan takımınızın başarılı olmasıdır. Diğer oyuncularla yarışmak değil.
 
Dünya Kupası büyük bir baskı
 
Barcelona’da maçlara nasıl konsantre oluyorsam, Arjantin milli takımında da aynı ciddiyetle maçlara hazırlanıyorum. Ancak iyi bir takım olmamıza rağmen, istenilen başarıyı yakalayamamak takım üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.  Dünya Kupası kısa bir turnuva ve bu kısa sürede iyi bir takım olmanın yollarını bulmalıyız.