Timoşenko'nun sağlık durumu ciddi

Ukrayna Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Nina Karpaçova, Ağustos ayından beri cezaevinde bulunan eski Başbakan Yulya Timoşenko'nun sağlık durumun "çok ciddi" olduğunu bildirdi.

Timoşenkonun sağlık durumu ciddi
21 Kasım 2011 Pazartesi 19:06 tarihinde eklendi, 2.714 kez okundu.

Ukraynalı parlamenter Karpaçova, basına yaptığı açıklamada, Timoşenko'yu dün akşam hücresinde ziyaret ettiğini belirterek, "Timoşenko'nun sağlık durumu o kadar ciddi ki benimle konuşurken, yatağından kalkamadı bile. Muayene edilmeli ve cezaevi dışında tedavi edilmeli" diye konuştu. 
    
Karpaçova, Timoşenko'nun sağlık sorununun ne olduğunu belirtmedi. 
    
Cezaevi yetkilileri, geçen ayın başında Timoşenko'nun sırt ağrısı çektiğini ve yürümekte zorlandığını açıklamışlar, ancak bu durumun Timoşenko'nun diğer soruşturmalar için sorgulanmasını engelleyecek bir durum olmadığını bildirmişlerdi. 
    
Muhalif Timoşenko'nun yakınlarıysa, eski başbakanın artık yürüyemediğini ve sorgulamalar sırasında yataktan kalkamadığını söyleyerek, bu sürecin bir işkence halini aldığı açıklamasını yaptılar. 
    
Timoşenko, Rusya ile 2009 yılında yaptığı doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 
    
Ukrayna yönetimi Timoşenko'nun söz konusu anlaşmayla ülkeyi büyük zarara uğrattığını savunurken Timoşenko yanlış bir şey yapmadığını ve suçlamanın tamamen siyasi amaçlı olduğunu savunuyor. 
    
Ukrayna'da 2 kez başbakanlık yapan 50 yaşındaki Timoşenko, geçen yıl Şubat ayında yapılan Devlet Başkanlığı seçimini Viktor Yanukoviç'e karşı kaybetmişti.