Timoşenko'ya tedavi izni çıktı

AB'nin baskısına daha fazla dayanamayan Ukrayna, eski Başbakan Yulya Timoşenko'ya cezaevi dışında tedavi izni verdi.

Timoşenkoya tedavi izni çıktı
23 Kasım 2011 Çarşamba 09:08 tarihinde eklendi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 7 yıl hapis cezasına çarptırılan ve sağlık sorunları bulunan Timoşenko'nun "bugün ya da yarın" hapishane dışında tıbbi bakım alacağını söyledi.
 
Ceza ve tutukevlerindeki tıbbi sistemin henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını ve bu nedenle bu tedavinin cezaevi dışında Kiev'deki hastanelerde yapılacağını belirten Yanukoviç, Timoşenko'nun tedavisine başlanacağını belirtti.
 
Ukrayna Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Nina Karpaçova dün yaptığı açıklamada, ağustos ayından beri cezaevinde bulunan Timoşenko'nun sağlık durumunun "çok ciddi" olduğunu açıklamıştı.
 
'SAĞLIK DURUMU KÖTÜ' 
Parlamenter Karpaçova, Timoşenko'yu hücresinde ziyaret ettiğini belirterek, "Timoşenko'nun sağlık durumu o kadar ciddi ki benimle konuşurken, yatağından kalkamadı bile. Muayene edilmeli ve cezaevi dışında tedavi edilmeli" demişti.
 
7 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI 
Ukrayna'da iki kez başbakanlık yapan Timoşenko, Rusya ile 2009 yılında yaptığı doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Ukrayna yönetimi Timoşenko'nun söz konusu anlaşmayla ülkeyi büyük zarara uğrattığını savunurken Timoşenko yanlış bir şey yapmadığını ve suçlamanın tamamen siyasi amaçlı olduğunu savunuyor. 50 yaşındaki Timoşenko, geçtiğimiz yıl şubat ayında yapılan devlet başkanlığı seçimini Viktor Yanukoviç'e karşı kaybetmişti.