"Timsah gözyaşlarıyla kandırmaya çalışıyor"

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan Çarşı Kültür Merkezi'ni açtı.

Timsah gözyaşlarıyla kandırmaya çalışıyor
17 Eylül 2013 Salı 20:21 tarihinde eklendi.
Keskin, Bodrum koylarını gezdikten sonra koyların tahrip edilmesinden şikayetçi olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Ege sahillerini gezdikten sonra sanki koyların tahrip edilmesinin nedeninin kabinesi olduğunu unutmuş, timsah gözyaşlarıyla toplumu kandırmaya çalışmıştır" dedi.
 
CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından yapılan Çarşı Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış törenine CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, il yöneticileri, çok sayıda meclis üyesi ve partili de katıldı.

Sözlerine, sanatın içine tükürüldüğü, sanatçının horlandığı bir dönemde sanata hizmet edecek bir tesis açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Keskin, iktidarı ve Başbakan'ı hedef aldı. İktidarın cumhuriyetin değerlerini tahrip ettiğini belirten Keskin, şunları söyledi: "İlk başta CHP'nin kurucu iradesiyle uyumlu olacağının algısını yaratan iktidar, toplumun dinamik unsurlarını törpüledikten sonra her gün sistemden tuğla çekmeye başlamıştır.

Cumhuriyetle kazandığımız değerleri ortadan kaldırıp islami bir yaşam biçimini yerleştirmek için cumhuriyetin simge değerlerini itibarsızlaştırmaya çalışmışlardır. Başbakan savaş tellallığı yaparak, insanları kutuplaştırarak kendi gücünü korumaya çalışıyor.

Yurt dışında ölen biri için gözyaşı dökerken, kendi çocuklarımız için telefon açıp başsağlığı dilemeyi çok görmektedir. Ege sahillerini gezdikten sonra sanki koyların tahrip edilmesinin nedeninin kabinesi olduğunu unutmuş timsah gözyaşlarıyla toplumu kandırmaya çalışmıştır."
 
YEREL YÖNETİMLERE DİKKAT ÇEKTİ
 
Keskin, yerel yönetimlerin yalnız hizmet üreten kamu yönetimleri olmadığını, demokrasi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de yerel yönetimlerin kamu yönetimine entegre olmadığını, merkezi hükümetin ulaşamadığı coğrafi yerlerde uzantı haline geldiğini ifade eden Keskin, "Yerel yönetimler demokrasinin ilk basamağıdır. Bir yerleşkede hizmetin ucuz ve kaliteli olması vazgeçilmez koşuldur. İktidar bunu hiçbir zaman dikkate almamış. Ranta dayalı biçimlendirme yapmıştır" dedi.
 
SANAT İLİŞKİLERİ KUVVETLENDİRİR
 
Yerel yönetimlerin insanların kültürel taleplerine de hizmet sunmak zorunda olduğunu ifade eden Keskin, "Uygar toplumlarda sanat kültür insanlar arası ilişkileri kuvvetlendirir. Maalesef Başbakan Kars'taki barış simgesi heykele 'ucube' demiştir" dedi.
 
DIŞ POLİTİKAYA SERT ELEŞTİRİ
 
Adnan Keskin iktidarın dış politikasına ilişkin şunları söyledi: "Cumhuriyeti siyasal islamın peşinde koşup, çarpık kafaların anlayışına göre şekillendirmeye çalışırsak Suriye'deki olayların daha geniş boyutlusunu yaşarız. Tarihimizi iyi bilen, senaryoları iyi değerlendiren insanların kamu gücünü kullandığı dönemde, ülkemizde 'Yurtta Barış dünyada barış' ilkesi uygulamıştır.

Tarihimizi bilmeyen, kafası mezhepsel inançtan başka bir şeye ermeyen, senaryolardan haberdar olmayan insanların yönetimde bulunduğu süreçlerde barışı korumakta zorlanmıştır. İktidarın çarpık zihniyeti hem toplumsal barışı zedeliyor hem de komşularımızla fiziki sürtüşmenin oluşmasına neden oluyor."
 
PARTİDE KADIN SAYISINI ARTTIRIN
 
Konuşmasının sonunda parti için mesajlar veren Keskin, "Birlikteliğimizi pekiştirmemiz gerek. Partide ahlaki çizgisi kırık olmayan herkese yer vardır. Kendi koltuklarımızı korumak için gençlerin koltuğu kapacak endişesiyle partinin kapılarını kapatmayalım.

Kadını kara çarşafa yeniden tutsak etmek isteyen siyasi parti saflarında bile kadın sayısını arttırıyor. Bugünden tezi yok kadın sayısını partimizde arttırmalıyız. Ne kadar sayı çoğalırsa o kadar başarı yakalanır. Geride tarihi hatalar yaptık. Geçmişte yaşadığımız olumsuz tortuların tutsağı olmadan sağlıklı kararlar alabiliriz gelecek için" diye konuştu.
 
SANATIN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'ya çizdiğimiz 'kültür kenti' vizyonu doğrultusunda, hizmete açtığımız kültür merkezlerimizle, kentimiz, sanatın başkenti olma yolunda, emin adımlarla ilerliyor. Çarşı Kültür Merkezi'miz, 9 yıl içinde, kentimize kazandırdığımız 8. Kültür Merkezi olacak" dedi.
 
100. YILA YAKIŞIR KARŞIYAKA
 
Dokuz yılda yaptıkları kültür merkezlerini, kentin farklı noktalarına konumlandırarak, sanatın herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağladıklarını belirten Durak, "Karşıyaka'nın kalbi olan çarşımıza da, bir kültür merkezinin yakışacağını düşündük.

Eski belediye binamızın yerine yaptırdığımız Çarşı Kültür Merkezi'nde, tüm hemşerilerime sanat dolu buluşmalar diliyorum" diye konuştu. Durak, Karşıyaka'yı Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır bir kent yapacaklarını ifade etti.
 
SERGİ SALONU DA VAR
 
Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde 170 seyirci kapasiteli çok amaçlı bir sahne bulunuyor. 1350 metre kare kapalı alana sahip merkezde, ayrıca 122 metre karelik sergi salonu yeralıyor.

DHA