Tıp fakültesi öğrencilerinin ‘beyaz önlük’ heyecanı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan 272 öğrenci, düzenlenen törenle ‘beyaz önlük’ giydi

Tıp fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük heyecanı
18 Eylül 2014 Perşembe 13:47 tarihinde eklendi.

Tıp fakültesinde geleneksel olarak düzenlenen ‘beyaz önlük giyme’ töreni Hippokrat Konferans Salonu’nda yapıldı. Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, 1 buçuk milyon öğrenciyi geride bırakarak Çukurova Tıp Fakülteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Dekan Prof. Dr. Özcengiz öğrencilere seslenerek, "Biz bir mozaik değiliz, mozaik ayrı ayrıdır. Biz ebruliyiz gençler. Ebruli olmanın tadını çıkartarak bu topluma, insanlara, insanlığa olan borcumuzu ödeyerek 6 yılı geçirip hayata hazırlanarak, insanlık için çalışmak zorundasınız." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise "İnsanların sağlıklı yaşatılmaları doğru tedavi edilmelerinden daha önemlidir. Dolayısıyla sağlıklı kalmak hepimizin ilk amacı olmalı ve bunun için de hepimizin elinden gelen gayreti göstermesi gerekir." diye konuştu.

ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesiyle, fakülteye yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, Dekan Özcengiz liderliğinde Beyaz Önlük Andını okudu. Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mülkiye Kasap’ın ilk dersi vermesiyle sona erdi.


CİHAN