Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2013-2014 eğitim öğretim yılı 1. dönem öğrencilerinin 'Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni' gerçekleştirildi. Törende, 250 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.

Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi
09 Ocak 2014 Perşembe 22:14 tarihinde eklendi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ayan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Bulut, "Öğrencilere çağın gereklerine uygun üst düzey bir eğitim vermek ve onları iyi birer hekim olarak yetiştirmek üzere bizler ailelerinden teslim aldık. Söz veriyorum, öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim görmeleri için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Sevgili öğrenciler, eminim buradan mezun olduktan sonra önlüklerinizin hakkını vereceğinizden hiçbir şüphemiz yok. Sizlere yolunuz açık olsun diyor ve başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Öğrenciler adına konuşan Zeynep Gökçe Karabulut ise Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta ve Cumhuriyet adını taşıyan Cumhuriyet Üniversitesi'nde eğitim görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, meslektaşlarına başarılar diledi. Törende Prof. Bulut ve diğer öğretim üyeleri yaklaşık 250 öğrenciye önlüklerini giydirdi.


CİHAN