Tıpta devrim!

ABD'li bilim insanları klonlama yöntemiyle insan embriyosu kopyalamayı başardı. Embriyodan elde edilen kök hücreler, birçok hastalığın tedavisinde çığır açabilir.

Tıpta devrim!
17 Mayıs 2013 Cuma 09:38 tarihinde eklendi, 11.022 kez okundu.

ABD'li bilim insanları tıp dünyasında yeni bir çığır açacak bir deneye imza atarak, ilk kez klonlama yöntemiyle insan embriyosu kopyalamayı başardı. Portland'daki Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'nden uzmanlar çalışmalarında klon koyun Dolly'nin geliştirilmesini sağlayan yöntemi kullandıklarını duyurdu.

 
Çalışmayı gerçekleştirenler hedeflerinin insan klonlamak olmadığını söylese de atılan bu adım hayli önemli. Kopyalanan embriyodan elde edilen kök hücrelerin ilerde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılabileceği belirtiliyor.
 
Normal hücreden farkı yok
 
Sonuçları "Cell" adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan ekibin başındaki isim olan Shoukhrat Mitalipov, çalışmalarını 'parkinson, MS, kalp hastalıkları ve omurilik yaralanmaları gibi birçok rahatsızlığın tedavisi için büyük bir adım' olarak niteledi. Bilim insanları bu çalışmalarında bir deri hücresinden alınan genetik materyali, çekirdeği çıkarılmış yumurta hücresiyle birleştirdi. Mitalipov, "Bu yöntemle elde edilen kök hücreler normal embriyonik kök hücreler gibi birçok faklı hücre tipine dönüşebiliyor" dedi.

Vatan Gazetesi