TIR köprüye sıkıştı

Sivas'ta, hareket halindeyken üzerinden demiryolu geçen köprüye sıkışan TIR, üzerindeki makinenin fazlalık kısmı oksijen kaynağıyla kesilerek kurtarıldı.

TIR köprüye sıkıştı
27 Kasım 2013 Çarşamba 19:13 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.
 
Kangal Termik Santrali'nden aldığı iş makinesini tamir için Ankara'ya götüren Oğuzhan Gezmez yönetimindeki 06 DU 2636 plakalı çekici ve 06 FC 6500 dorse plakalı TIR Sivas-Kayseri karayolunun 25'inci kilometresindeki Kovalı mevkisinde bulunan 'Azami yükseklik 4.20 metre' uyarısı bulunan köprünün altından geçerken sıkıştı.

Köprü altına sıkışan TIR'ı bir türlü çıkaramayan Oğuzhan Gezmez 3 kilometre ileride bulunan hurda toplama merkezine giderek burada bulunanlardan yardım istedi. Bunun üzerine kaynak ustası olan Yunus Çelik, oksijen tüpünü alarak TIR'ın sıkıştığı bölgeye geldi. TIR'ın dorsesi üzerinde bulunan toprak delme makinesinin yükseklik sınırını aştığı için sıkışan kısımları oksijen tüpü ile kesildi.

Köprü altına sıkışan TIR bulunduğu bölgeden çıkarılarak yoluna devam etti. TIR şoförü Oğuzhan Gezmez, "Köprünün altına girdiğim sırada üzerindeki iş makinesinin boyu yüksek olduğu ve köprünün bir tarafı da alçak olduğu için sıkıştı. Sıkışan parça kesildi. Şimdi yolumuza devam ediyoruz" dedi.
 
TIR'ı kurtarma çalışması nedeni ile bölgede trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı.

DHA